Dokumentti kertoo Koho-jääkiekkomailoja valmistaneen yrityksen perustajasta Kari Arosta

Koho – Utopia Forssasta piirtää kuvan eksentrikosta, yrittäjästä ja jääkiekkoilijasta, joka oli loppuun saakka vakaumukselleen uskollinen oman tiensä kulkija.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kari Aro perusti yrityksen, joka myi miljoonittain Koho-merkkisiä jääkiekkomailoja.

Koho – Utopia Forssasta piirtää kuvan eksentrikosta, yrittäjästä ja jääkiekkoilijasta, joka oli loppuun saakka vakaumukselleen uskollinen oman tiensä kulkija.
Teksti:
Jukka Vuorio

Koho – Utopia Forssasta -uusintadokumentti kertoo eksentrikko, yrittäjä ja jääkiekkoilija Kari Arosta (1935–2003), joka jätti vahvan jäljen kansainväliselle jääkiekkokartalle. Hän oli jääkiekkomailoja valmistaneen Koho-tuote Oy:n perustaja. Mailoja myytiin miljoonittain.

Aron mielenkiinnon kohteita olivat korkealentoiset teemat, kuten ufot ja uuden ajan talousjärjestelmät. 1960- ja 1970-lukujen Suomessa tarjottiin kahta maailmankatsomusta, kapitalismia tai kommunismia, mutta Aro halusi kiihkeästi löytää kolmannen tien. Avaruuden sivilisaatioiden hän uskoi jonakin päivänä pelastavan ihmiskunnan.

Vuosien ajan Aron tehdas toi Forssaan työtä, mutta Aro haaveili vieläkin suuremmasta – utopiasta, jossa työ, vapaa-aika, talkoot, koulutus, sivistys ja urheilu limittäytyisivät ihmisten ja yhteisön hyväksi. Menestyvästä globaalista kiekkovaikuttajasta forssalaiseksi kuriositeetiksi ajautunut Aro oli loppuun saakka vakaumukselleen uskollinen oman tiensä kulkija.

Koho – Utopia Forssasta, lauantai 18.5. klo 22.30, Teema & Fem

Lue myös: Tietovisa! Suomalaiset NHL:ssä kautta aikojen – testaa tietosi maailman parhaasta jääkiekkosarjasta

X