Hacks-komediasarjan eriparinen naiskaksikko kohtaa jälleen – pääosan Jean Smart: ”Rakastan sitä, miten heidät tuodaan takaisin yhteen”

Hacks-sarjan kolmas kausi jatkaa tutuin kuvioin: naishahmot keskustelevat keskenään pääosin kaikesta muusta kuin miehistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Hacks-sarjassa toisiaan piikittelevät Jean Smart ja Hannah Einbinder.

Hacks-sarjan kolmas kausi jatkaa tutuin kuvioin: naishahmot keskustelevat keskenään pääosin kaikesta muusta kuin miehistä.
Teksti:
Anu räsänen

Hacks-sarjan päärooli on tuonut Jean Smartille enemmän tv-alan palkintoja kuin hänen aiemmat työnsä yhteensä, eikä ihme. Hacks on kirjoitettu niin, että Smartilla ja sarjan toisella tähdellä Hannah Einbinderillä riittää näyteltävää.

Käsikirjoitus läpäisisi liput liehuen niin kutsutun Bechelin testin: keskiössä on kaksi naishahmoa, jotka keskustelevat keskenään pääosin kaikesta muusta kuin miehistä.

Kolmannen kauden alkajaisiksi lienee paikallaan ­pikakertaus sarjan tähänastisista tapahtumista. Ensimmäisellä ­kaudella nuori ja kulmikas Ava Daniels (Einbinder) päätyi stand up ­-diiva Deborah Vancen (Smart) käsikirjoittajaksi. Toisen ­kauden ­­lopussa eriparisen kaksikon yhteinen taival katkesi ja Ava ­lähti tv-töihin Los Angelesiin. Kolmannen kauden avauksessa Deborahin ja Avan polut risteävät jälleen.

”Rakastan sitä, miten heidät tuodaan takaisin yhteen: viisi minuuttia teeskenneltyä ystävällisyyttä, ja sitten kumpikin ­alkaa piikitellä toistaan”, Jean Smart tiivistää.

Hacks-sarjaan ui myös liian makea Tom Cruise -kakku

Keskeisessä roolissa kolmannen kauden avausjaksossa on myös ”Tom Cruise -kakku”. Cruise lähettää tiettävästi joka joulu ystävilleen ja yhteistyökumppaneilleen kalifornialaisen perheyrityksen kookoskakun. Viime vuonna netissä kiersivät eri versiot kakun reseptistä, ja People-lehti julkaisi jopa listan tähdistä, jotka ovat saaneet Cruisen joululahjan.

Tarina ui myös Hacksiin ja kakku Deborah Vancen sviittiin.

”Cruise ei tosin lähettänyt kakkua meille, vaan hankimme sen aivan itse”, sarjan vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja Jen Statsky täsmentää.

Avaa näytelevä Hannah Einbinder puolestaan myöntää, että hän ei täysin lämmennyt legendaariselle herkulle.

”Totta puhuen se oli hieman liian makeaa minun makuuni. En olisi itse laittanut valkosuklaalastuja voikreemin ja kookospohjan päälle. Kannatan kyllä pieniä yrityksiä, ja oli mahtavaa päästä maistamaan kakkua. Näissä asioissa on kuitenkin oltava rehellinen!”

Hacks, torstai 2.5., HBO Max

Lue myös: Suoratoistopalvelu toisensa perään muuttaa kotipesästä toiseen – alan pudotuspeli voi helpottaa oman suosikkipalvelun löytämistä

X