Salatut elämät -sarjaan palaava Jarmo Koski: ”Huomio ei ole laantunut mihinkään neljän taukovuoteni aikana”

Salatut elämät jatkuu kesätauon jälkeen uusin jaksoin. Seppo Taalasmaan rooliin palaava Jarmo Koski on tottunut saamaan katsojapalautetta halauksina.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Kun Seppo palaa ruutuun, luvassa on tunteikkaita jälleennäkemisiä. Ja sehän on tietysti jännittävä nähdä, miten Sepon ja hänen ex-vaimonsa Ullan kohtaaminen sujuu", Jarmo Koski vihjaa.

Salatut elämät jatkuu kesätauon jälkeen uusin jaksoin. Seppo Taalasmaan rooliin palaava Jarmo Koski on tottunut saamaan katsojapalautetta halauksina.
(Päivitetty: )
Teksti: Anu Räsänen

Kun Jarmo Koskea pyydettiin takaisin Salattujen elämien Seppo Taalasmaan rooliin, hän kokosi perheensä pohtimaan paluun plussia ja miinuksia. Koskella on aikuisiin lapsiinsa läheiset välit, joten hän halusi puntaroida asiaa huolella koko porukan voimin.

Ensimmäisenä mahdollisten miinusten listalta raakattiin se, että Koski ei saa enää liikkua rauhassa kaupungilla.

”En ole huolissani lisääntyvästä huomiosta, koska ei se huomio ole laantunut mihinkään tässä neljän taukovuoteni aikana. Lähes päivittäin olen saanut vastailla kysymyksiin siitä, milloin Seppo tulee takaisin”, Koski kertoo.

Tänä kesänä kysymykset ovat vaihtuneet kiitoksiksi. Niin marketin kassalla kuin Kosken kesätyöpaikalla Turun Samppalinnan teatterissakin on riemuittu Sepon paluusta.

Rakastettua hahmoa näyttelevä Koski saa työstään lähtökohtaisesti myönteistä palautetta. Mitä nyt joku joskus on lähestynyt häntä sillä oletuksella, että tv:ssä esiintyvän tähden täytyy olla jotenkin ylimielinen tapaus.

”Silloin rentoutan tilanteen heittämällä huulta. En ole elämäni päivänä haistatellut kenellekään, enkä tunne siihen tarvetta. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.”

Jotkut ovat jopa ihmetelleet, miten Koski jaksaa aina olla niin ystävällinen jututtajia kohtaan.

”Minusta on kiva keskustella heidän kanssaan. Ja totta kai se ilahduttaa, kun esimerkiksi rehvakkaan näköiset pojat tulevat kysymään, että saisiko halata.”

Ovela tuottaja houkutteli

Etenkin nuoret katsojat tunnistavat Kosken paitsi Salkkari-Seppona myös ”lapsuutensa äänenä” lukuisista animaatioista. Hän on dubannut niin Alfred J. Kwakia, Nalle Puhia ja Muumeja kuin Shrek– ja Toy Story -elokuviakin.

Parhaillaankin Koskella on työn alla useita dubbauksia, muun muassa uusi Muumilaakson tarinoita -sarja, ja lisäksi hän haluaa jatkaa teatteritöitä Salattujen elämien ohella. Myös tämä moninaisten töiden aikataulupalapeli mietitytti Koskea, mutta kokemuksesta hän tiesi, että sarjan tuotanto joustaa kyllä.

Sitäkin Koski pohti, oliko hän jo edellisen 14 vuoden työrupeamansa aikana saanut kaiken sen, mitä Salatut elämät voi hänelle ammatillisesti antaa.

”Toisaalta olin utelias näkemään, mitä Sepolle on tapahtunut näiden vuosien aikana ja onko hän jotenkin muuttunut. Tähän päälle tuottaja Marko Äijö osasi vielä vedellä ovelasti oikeista naruista vakuuttamalla, että paluu Sepoksi on fanien ja yleisön palvelemista”, Koski myhäilee.

Nämä plussat painoivat niin paljon, että Koski lupautui mukaan.

Roolihahmon tuska painoi

Sepon rooliin oli kuvausten al-kaessa helppo hypätä takaisin. Hahmo on Koskelle tuttu, ja neljääntoista yhtä jalkaa kuljettuun vuoteen on mahtunut monenlaisia tunteita.

”Olen aina lesoillut sillä, etteivät roolit kulje mukana kotiin. Kyllä siitä kuitenkin jäi pitkäksi aikaa ikävä tunne, kun Seppo sovitteli köyttä kaulaansa. Ei ihminen ole kone”, Koski vakavoituu muistelemaan.

Vaikka hahmo on tuttu ja rakas, vaativat päivittäissarjan työtavat tauon jälkeen pientä totuttelua. Asiat loksahtivat kuitenkin nopeasti uomiinsa mukavassa porukassa.

Salatuissa elämissä kivointa on juuri se, että tehdään yhdessä ja puhalletaan samaan hiileen. Jokainen tekee parhaansa, eikä kukaan diivaile. Tai jos joku haluaa diivailla, hän vaihtaa varmaan pian työpaikkaa.”

Töissä syntyneet ystävyyssuhteet ovat eläneet myös Kosken Salkkari-tauon aikana. Sepon parasta kaveria Ismoa näyttelevän Esko Koveron kanssa on päivitetty kuulumisia puhelimitse. Jenni Vainiota esittäneen Anu Palevaaran Koski värväsi kirjoittamaansa Siis oikeesti? -komediaan, jonka kanssa kierrettiin niin Savossa kuin Espanjan Aurinkorannikollakin.

”Olen kyllä vähän huono pitämään yhteyttä kavereihin, kun vapaa-aikaa on niin rajallisesti ja sukua paljon. Jostain syystä sukulaiset ovat kuitenkin läheisempiä”, Koski naurahtaa.

Salatut elämät, ma–pe alk. 21.8. klo 19.30 MTV3

X