The Control Room -sarjassa outo puhelu sysää hätäkeskuspäivystäjän sotkuiseen hämärävyyhtiin

The Control Room -jännärissä Gabe saa puhelun, jossa naisääni kertoo tehneensä murhan ja tunnistaa äänestä Gaben. Kenestä on kyse?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

The Control Room -brittisarjan pääroolin esittää Iain De Caestecker.

The Control Room -jännärissä Gabe saa puhelun, jossa naisääni kertoo tehneensä murhan ja tunnistaa äänestä Gaben. Kenestä on kyse?
Teksti:
Arto Pajukallio

The Control Room -sarjassa nuorimies Gabe Mavers (Iain De Caestecker) vastaa työkseen puhelimeen hätäkeskuksessa. Hän neuvoo ja rauhoittelee vastaajia, hälyttää tarpeen mukaan lisävoimia. Yksi puhelu yllättää. Naisääni kertoo tehneensä murhan ja tunnistaa äänestä Gaben: oletko se sinä?

Nick Leatherin luoma ja kirjoittama, Amy Neilin ohjaama kolmeosainen jännityssarja käynnistyy pienestä. Toki mahdollinen murha kiinnostaa poliisia, vaikka ruumiista ei olisi tietoakaan. Gabea taas mietityttää soittajan henkilöllisyys, mikä paljastuessaan johdattaa menneisiin saloihin ja hiljalleen avattaviin lapsuusmuistoihin.

Periaatteessa Gaben, hätätilanteiden koulutetun ammattilaisen, ei pitäisi pienestä hätkähtää. Mutta hänpä uppoutuu sotkuiseen hämärävyyhtiin kuin syyllinen uhrilammas, hölmöillen ja toheloiden tavoilla, joilla lypsetään läpinäkyvästi jännitystä.

Siihen psykologiseen piinaan, jolla BBC monissa parhaissa jännitysdraamoissaan katsojaa hemmottelee, jää turhan pitkä matka.

The Control Room, tiistai 28.5. klo 21.00, MTV Ava

Lue myös: Aluksi rikossarjat keskittyivät rikoksiin, sitten mukaan tulivat tunteet – uudessa brittisarjassa ympyrä sulkeutuu

X