Elokuva-arvio: Tytöt tytöt tytöt on aivan mainio – parasta on sen luontevuus ja kepeä, mutta rehellinen tapa tarkastella päähenkilöitä

Tytöt tytöt tytöt kertoo kolmesta nuoresta naisesta 2020-luvun Suomessa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Eleonoora Kauhanen, Linnea Leino ja Aamu Milonoff elokuvassa Tytöt tytöt tytöt.

Tytöt tytöt tytöt kertoo kolmesta nuoresta naisesta 2020-luvun Suomessa.
Teksti:
Pertti Avola

Alli Haapasalon toinen pitkä näytelmäelokuva (Suomi 2022) on aivan mainio, kirkkaasti kotimaisen elokuvan viime vuosien parhaimmistoa. Draama oli ensimmäinen suomalainen elokuva, joka valittiin ­Sundance-elokuvafestivaalin kilpasarjaan. Siellä se voitti yleisöpalkinnon. 

Ilona Ahdin ja Daniela Hakulisen käsikirjoittama elokuva kertoo kolmesta nuoresta naisesta 2020-luvun Suomessa. Emma (Linnea Leino) on lahjakas taitoluistelija, joka tähtää kansainväliselle uralle. Mimmistä (Aamu Milonoff) tulee Emman rakastettu, ja Rönkkö (Eleonoora Kauhanen) on Mimmin paras ystävä. Elämä ei aina ole nuorille naisille helppoa, eikä päämääriäkään niin vain löydy, paitsi Emmalle. Kipuilua aiheuttavat paitsi rakkaus, niin myös perhesuhteet. 

Haapasalon elokuvassa parasta on sen luontevuus ja kepeä, mutta rehellinen tapa tarkastella päähenkilöitä ja heidän kauttaan yleisemmin nuorten naisten elämää nyky-Suomessa. Seksuaalisuus on olennainen osa tätä elämää, ja siihen suhtaudutaan elokuvassa täysin luonnollisesti, oli kyse sitten tyttöjen välisestä suhteesta tai heteroseksistä.  

On hienoa nähdä, kuinka kolme lahjakasta nuorta näyttelijää tekee elokuvassa todelliset läpimurtonsa. Leinohan heistä on myöhemmin ollut eniten esillä, mutta hyviä ovat myös Milonoff ja Kauhanen.

✪✪✪✪

Tytöt tytöt tytöt, tiistai 23.4. klo 21.00, Teema & Fem

Lue myös: Sori siitä -sarjassa nuorisorooleista tuttu Linnea Leino nähdään vähävaraisena äitinä

X