Uusi Kino -sarjan lyhytelokuva Lasse kaatuu, voi ei! vinoilee hiihtoääniä syntetisaattorilla luovalle Ylelle

Uusi Kino: Lasse kaatuu, voi ei! -komedian aikana hymy hyytyy, jos miettii suomalaisen kestävyysurheilun doping-täytteistä historiaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Hannu-Pekka Björkman johtaa Uusi Kino: Lasse kaatuu, voi ei! -lyhytelokuvan näyttelijäkaartia.

Uusi Kino: Lasse kaatuu, voi ei! -komedian aikana hymy hyytyy, jos miettii suomalaisen kestävyysurheilun doping-täytteistä historiaa.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Lyhytelokuva Uusi Kino: Lasse kaatuu, voi ei! vinoilee hiihtoääniä syntetisaattorilla luovalle Ylelle. Nyt lähetyksen hallinta ylettyy myös urheilusuoritukseen.

Münchenin stadionin alla järjestellään Suomen menestystä kohdilleen. Erikoismiehillä on yhteys juoksija Lasse Viréniin, jolle neuvotaan tarkasti, miten olympialaisten kaatumisjuoksun pitää edetä vuonna 1972. Kisa nähdään aitona versiona pienestä televisiosta.

Komedian Lasse kaatuu, voi ei! aikana hymy hyytyy, jos miettii suomalaisen kestävyysurheilun doping-täytteistä historiaa. D-sanaa näppärässä lyhytelokuvassa ei kuitenkaan käytetä.

Kokeellisia lyhytelokuvia tekevä ohjaaja-käsikirjoittaja Risto-Pekka Blom hyödyntää ohjenuoraansa luoda niin vakavia tilanteita, että ne muuttuvat koomisiksi.

Teatraalisen asetelman pitävät hengissä kykenevät näyttelijät, kuten horjuvan auktoriteetin taituri Hannu-Pekka Björkman vaahtoamassa isänmaallisuudesta. Absurdius lähtee kierroksille, kun Kekkonen sotkeentuu juoksuun.

Virén voitti ja niin myös lyhytelokuva tämän vuoden Tampereen elokuvajuhlien kotimaisten sarjassa, syystäkin.

Uusi Kino: Lasse kaatuu, voi ei!, tiistai 23.4. klo 22.35, Teema & Fem

Lue myös: Mihin katosi kuva Lasse Virénin kaatumisesta Münchenin olympialaisissa 1972? Valokuvaaja Jorma Pouta kertoo – Katso video!

X