HKC-kisan voittanut Sari Kankkonen: Haluan musiikista ammatin

Sari Kankkonen voitti ensimmäistä kertaa järjestetyn Hertas Karaoke Champion -kisan Vantaalla. Kovatasoinen kisa oli naisten juhlaa, sillä toiseksi sijoittui Maria Kiiski ja kolmanneksi Tiina Sandqvist.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sari Kankkonen (kesk.) voitti ensimmäistä kertaa järjestetyn Hertas Karaoke Championin. Toiseksi tuli Maria Kiiski (oik.) ja kolmanneksi Tiina Sandqvist. Kuva: Kimmo Tähtinen

Teksti:
Raija Vesala

Vahvaääninen Sari esitti kilpailussa kappaleet Hetken tie on kevyt kulkea, Euphoria ja I surrender. Lopullisessa ja ratkaisevassa äänestyksessä hän keräsi tuomaristolta 49,5 pistettä 50 mahdollisesta.

Jo karsintojen perusteella Sari nousi yhdeksi ennakkosuosikiksi, mutta hän itse yllättyi voitostaan.

”Kilpailun taso oli tosi kova, joten en osannut odottaa voittoa. Kun kisa ratkesi, fiilis oli mieletön enkä ensin ollut uskoa koko asiaa todeksi.”

Vantaalla asuva 20-vuotias Sari on ammatiltaan parturi-kampaaja ja meikkaaja. Hänellä on vahva musiikkipohja.

”Menin 6-vuotiaana musiikkiopistoon ja opiskelin muun muassa laulua 13-vuotiaaksi asti. Sitten musiikki jäi muutamaksi vuodeksi, kunnes aloin harrastaa 18-vuotiaana karaokea.”

Seuraavaksi Voice

of Finlandiin?

Ratkaisevalla kierroksella Sari sai tuomareilta 49,5 pistettä 50 mahdollisesta. Kuva: Kimmo Tähtinen.

Kilpailukokemustakin Sarilta löytyy jonkin verran. Vuonna 2011 hän voitti Karaoke Legenda -kisan naisten sarjan. Lisäksi meriittilistaan kuuluu Kärki-karaoken voitto Himoksella ja ykkössija Tampereen Pop- ja iskelmätähti kilpailusta.

Idolsissa tai Voice of Finlandissa Sari ei sen sijaan vielä ole testannut taitojaan.

”En ole mielestäni ollut vielä valmis niihin kilpailuihin, mutta nyt tosin lupasin Christian Casagrandelle, että osallistun seuraavaan Voice of Finlandiin.”

Sari laulaa mieluiten poppia tai nykyiskelmää joko suomeksi tai englanniksi. HKC-kisan voitto vei hänet askeleen lähemmäksi pitkäaikaista haavettaan.

”Olen aina halunnut elättää itseni laulajana, toivottavasti se jonain päivänä onnistuu. Kisoista haen kokemusta ja yhteistyökumppaneita tulevaisuuden varalle.”

Tuomaristo kiitteli Sarin äänen lisäksi hänen karismaansa ja vahvaa tulkintakykyään. Myös tuomaristo piti kisaa kovatasoisena. Finaalituomaristossa istuivat laulaja Meiju Suvas, Seura-lehden AD Pia KarapääEka Vepsä Melplay Storesta, laulaja-lauluntekijä Kai Jämsä ja sanoittaja Lasse Wikman. Seura-lehti oli mukana tukemassa kisaa.