Jalkapalloilija Emilia Iskanius sai presidentiltä kutsun Tampere-talolle

Presidentin itsenäisyyspäivän juhlissa nähdään myös jalkapalloilijoita.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jalkapalloilija Emilia Iskanius ilahtui saamastaan kutsusta maan ykkösjuhliin. Kuva: Tiia Ahjotuli/Skoy.

Presidentin itsenäisyyspäivän juhlissa nähdään myös jalkapalloilijoita.
Teksti:
Virpi Valtonen

Naisten SM-liigassa jalkapalloa pelanneella Emilia Iskaniuksella, 19, on tammikuussa edessä muutto Ahvenanmaalle, sillä hän on tehnyt  sopimuksen hallitsevan mestarin ahvenanmaalaisen Åland Unitedin kanssa. Viime kaudella hän pelasi kuopiolaisen Pallokissojen riveissä.

Ennen muuttoa Iskanius pääsee kuitenkin juhlimaan menestystään maan ykkösjuhlissa, sillä presidentti Sauli Niinistö muisti jalkapalloilijaa kutsulla itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin Tampere-talolle. Iskanius toimi viime kesänä jaetulle EM-pronssimitalille yltäneen Suomen U19-naisjoukkueen kapteenina.

”Ihan mahtavaa. Ihanaa, että kovaa duunia arvostetaan”, Iskanius fiilisteli maanantaina Helsingin Finlandia-talolla järjestetyssä Captain’s Ball -gaalassa, jossa palkittiin vuoden parhaita pelaajia ja alan tekijöitä.

”Olen tavannut presidentti Niinistön kerran aikaisemminkin ja olen kätellytkin hänen kanssaan jo kerran kentän laidalla vuonna 2012”, Iskanius muisteli aikaa, jolloin Niinistö ei vielä ollut Tasavallan presidentti.

”Olen itse Kuopiosta. Matka on pidempi, joten kyllä Tampereelle pitää yöksi jäädä”, Iskanius suunnitteli jo tulevaa. Juhlaeleganssistakaan ei tarvitse enää murehtia.

”Puku on jo laitettu tekoon. Kummitäti tekee sen tuolla Englannissa. Idea puvusta syntyi heti”, avoimessa yliopistossa urheilulääketiedettä opiskeleva Iskanius kertoi ja paljasti, että hänen pukunsa on pitkä iltapuku.

X