Johanna Pakonen: Haluan lisää lapsia

Laulaja Johanna Pakonen on jatkanut sisukkaasti kuntokuuriaan. Paras motiivi laihduttamiseen ja kunnon kohentamiseen on se, että Johanna haluaa sisaruksia huhtikuussa syntyneelle Nelli-tyttärelleen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Johanna Pakosen kuntokuurin taustalla on aikomus hankkia sisaruksia vajaan vuoden ikäiselle Nellille. Kuva: Pekka Nieminen/Skoy

Laulaja Johanna Pakonen on jatkanut sisukkaasti kuntokuuriaan. Paras motiivi laihduttamiseen ja kunnon kohentamiseen on se, että Johanna haluaa sisaruksia huhtikuussa syntyneelle Nelli-tyttärelleen.
Teksti:
Raija Vesala

Johanna Pakonen aloitti kuntokuurinsa jo kesäkuussa ja joulukuussa hän sai avukseen Seuran palkkaaman personal trainerin Maarit Peltoniemen, joka keikkailevana artistina tietää Johannan epäsäännölliseen työhän liittyvät erityisvaatimukset. Lisäkerrointa urakkaan tuo vajaan vuoden ikäinen Nelli, joka vaatii ison osan äidin ajasta.

Tavoitteekseen Johanna otti 15 kilon painonpudotuksen, kilot olivat jääneet kroppaan raskauksien myötä. 36-vuotias Johanna liikkui ennen raskauksiaan säännöllisesti, mutta raskauksien aikana kuntoiluun tuli tauko.

”Kaikkiaan raskauksien jälkeen ylikiloja oli 40, mutta 25 on jo lähtenyt. Aloitin urakan vaunulenkeillä ja jatkoin kuntopyöräilyllä. Nykyään pyöräilen ainakin viitenä aamuna viikossa vähintään 20 minuuttia ja enemmänkin, jos vain aikataulu sen sallii.”

Johanna yrittää kuntoilla Nellin päiväunien aikaan, koska vilkas tyttö vie hereillä ollessaan täysin äidin huomion.
”En pysty lähtemään salille päiväaikaan ja iltaisin taas olen perheen kanssa tai keikalla. Maaritin suosittelema kahvakuula on hankintalistalla, mutta en ole vielä päässyt kauppaan ostamaan sitä.”

Ruokavalio on Johannalle tuttu juttu, sillä hänellä on muun muassa kala-allergia.

”Silti pahin haaste on ollut juustonhimo. Juustoihin sorrun aina välillä, mutta toisaalta imetän vielä Nelliä ja elimistö kaipaa rasvaa ja kalsiumia. Takavuosina kärsin myös syömishäiriöistä, joten nyt yritän suhtautua ruokailuun rennommin ettei homma mene yli.”

Farkkuihin on vielä matkaa

Joulun ja uuden vuoden Johanna omien sanojensa mukaan löysäili.

”En syö tavallisista jouluruoista kuin kalkkunaa, mutta juustoja, suklaata ja itse tekemääni glögikakkua maistelin ihan hyvällä omalla tunnolla. Liikunnasta en kuitenkaan tinkinyt. Käytin kuntopyörää ja joulupäivänä teimme perheeni kanssa noin 10 kilometrin vaunulenkin Nellin kanssa. Paino putosi joulun aikaan noin 300 grammaa, mutta pääasia oli ettei se lähtenyt nousuun.”

Vaikka Johanna seuraa painoaan vaa’an avulla, se ei kuitenkaan ole tärkein mittari.

”Vanhat vaatteet kertovat parhaiten, missä mennään. Nyt esimerkiksi pystyn jo käyttämään toppeja, jotka ostin kesällä 2011. Sen sijaan vanhaan farkkukokoon on vielä matkaa.”

Johannan paras motiivi painonpudotuksessa on oma terveys.

”Sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi kärsii ylikiloista. Työssäkään ei jaksa niin hyvin, jos on liikaa painoa. Haluamme myös lisää lapsia ja silloin on syytä olla mahdollisimman terve ja hyvässä kunnossa.”

Vahvaa tukea Johanna on saanut muun muassa äidiltään, joka myös alkanut kohottaa kuntoaan lenkkeilemällä.

”Olen menossa lähiaikoina Ouluun äidin luokse käymään ja hänestä saan varmasti lenkkiseuraa.”

Johannan kuntokuuria seurataan Seuran nettisivuilla kevääseen asti.

 
X