Anna-lehti: ”Naimisiin meneminen ei ole tuntunut meistä tärkeältä” − Eva Biaudet elää avoliitossa pitkäaikaisen kumppaninsa ja lapsensa isän kanssa

Eva Biaudetilla ja Thomas Forsströmillä oli pitkään on-off-suhde, ennen kuin pariskunta muutti saman katon alle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Eva Biaudet adoptoi kolme lasta ennen biologisen lapsen syntymää.

Eva Biaudetilla ja Thomas Forsströmillä oli pitkään on-off-suhde, ennen kuin pariskunta muutti saman katon alle.
Teksti:
Anni Niittylahti

RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet kertoo Anna-lehden haastattelussa pitkään jatkuneesta on-off-parisuhteestaan sekä perhe-elämästään.

Seitsemättä kautta kansanedustajana toiminut Eva elää avoliitossa Thomas Forsströmin kanssa. Parilla on yksi yhteinen lapsi Simon, mutta naimisiin heillä ei ole ollut aikomusta mennä.

”Naimisiin meneminen ei ole tuntunut meistä tärkeältä. Olemme olleet enemmän tai vähemmän yhdessä 26 vuotta. Isojen lastenkin elämässä Thomas on ollut mukana heidän lapsuudestaan lähtien”, Eva sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Ennen nykyistä suhdettaan Eva oli naimisissa toisen miehen kanssa. Pari suri lapsettomuutta ja adoptoi kolme lasta: kaksoistytöt Julian ja Amandan sekä David-pojan. Ruuhkavuosina Eva ja hänen miehensä päätyivät kuitenkin eroon.

Vuosia myöhemmin Eva huomasi yllättäen odottavansa vauvaa, jonka isä on tuolloin Evan kanssa on-off suhteessa ollut Thomas.

On-off-suhde päättyi Wienin vuosien jälkeen

Eva Biaudet muutti lastensa kanssa keskenään Wieniin töiden perässä. Hänet palkattiin tuolloin Etyjin ihmiskaupan vastaisen toiminnan erityisedustajana. Lasten kannalta Wienissä vietetyt vuodet olivat Evalle rankkoja.

”En tuntenut muiden lasten vanhempia, eikä minulla ollut tukiverkostoa lähelläni. Onneksi Thomas tuli silloin tällöin Suomesta avukseni ja jäi lasten kanssa, kun jouduin matkustamaan”, kansanedustaja kertoo Anna-lehdelle.

Lapsille uusi koulu ja kavereihin tutustuminen vaati paljon, eikä opiskelu mennyt Evan mukaan kuin Strömssössä.

”En myöskään pitänyt kovin terveellisenä sitä, että koulussa nostettiin statusta merkkivaatteilla ja hienoilla puhelimilla tai että äitien odotettiin osallistuvan kesken työpäivien vähän joka rientoon.”

Ulkomailla asutut vuodet opettivat Evalle, kuinka haastavaa uuteen maahan sopeutuminen voi todellisuudessa olla.

”Kokemukseni perusteella ajattelen usein maahanmuuttajien arkea. Itse olin taloudellisesti etuoikeutettu, kielitaitoinen ja vapaaehtoisesti vieraassa maassa. Monella maahanmuuttajalla on aivan toisenlainen lähtötilanne”, hän sanoo.

Kolmen vuoden jälkeen Eva palasi takaisin Suomeen, jotta lapset pääsisivät taas suomalaiseen kouluun. Sen jälkeen hänen ja Thomaksen suhde syveni, ja pari muutti yhteen.

Kodin tyhjeneminen on tuntunut kamalalta

Eva Biaudet kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka lasten muuttaminen pois kotoa on ollut suuri muutos.

”On ihan kamalaa, kun koti tuntuu nyt niin tyhjältä. Ymmärrän nykyisin hyvin, miksi ihmiset haluavat iltatähden. Sehän on paras tapa siirtää tyhjän pesän syndroomaa eteenpäin. Kun sain Simonin, ajattelin, että lapsia pitäisi saada aina kymmenen vuoden välein.”

Vajaa kaksi vuotta sitten Evasta tuli isoäiti, kun David sai ensimmäisen lapsensa. Lapsenlapsikatras kasvaa jälleen joulukuussa, sillä Davidin vaimo odottaa toista vauvaa.

Pojantytär kutsuu Evaa ruotsin kielen sanalla farmor. Thomas puolestaan on saanut tittelin bofa.

”Se tulee sanoista bonus-farfar, ja Thomas on nimeen hyvin tyytyväinen”, kansanedustaja kertoo.

© Pekka Mustonen/Otavamedia

Lue myös: Anna-lehti: Eva Biaudet, 58, työelämän ikäsyrjinnästä: ”Suuri osa työtovereistani on minua nuorempia – Kun jakoon tulee uusia tehtäviä, ne menevät ilman muuta heille”

X