Elämä on kohdellut hyvin 80 vuotta täyttävää Pirkko Mannolaa - Katso upeat kuvat upean uran varrelta!

Pirkko Mannola täyttää tänään 80 vuotta, mutta ikä ei näytä Pirkkoa painavan. Uusi rakkaus ja työt pitävät hänet vauhdissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Börje Söderholm/Otavamedia

Pirkko Mannola täyttää tänään 80 vuotta, mutta ikä ei näytä Pirkkoa painavan. Uusi rakkaus ja työt pitävät hänet vauhdissa.
(Päivitetty: )
Teksti: Sanna Puhto

Iki-ihana Pirkko Mannola viettää syntymäpäiväänsä joulukuun 27. päivänä.

Juhlapäiväänsä hän viettää kahden kesken rakkaansa Göran Stubbin, 83, kanssa Lontoossa. Pari juhlistaa iltaa menemällä 42. Street -musikaaliin.

Rakkaus Göran Stubbiin on tuonut Pirkko Mannolan elämään uusia läheisiä, muun muassa Göranin pojan Alexander Stubbin. © Pekka Mustonen/Otavamedia

Pirkko kertoo joulukuun Viva-lehdessä, että ei halua tehdä syntymäpäivästään mitään numeroa.

”Herätessäni viime yönä mietin asiaa hetken. En osaa suhtautua kahdeksaankymmeneen muuten kuin lukuna, numerona. Ihmiset kyllä pokkaavat ja ovat kohteliaita – ajattelevat varmaan, että tuo on jo korkeassa iässä”, hän kertoo lehdelle.

Pirkolla ja Görailla on juuri takanaan ensimmäinen yhdessä vietetty joulu, vaikka pari on seurustellut jo kolme vuotta. Tämä oli Pirkon ensimmäinen joulu erossa Heidi-tyttärestään. Viime vuosina Pirkko on suunnannut tyttärensä Heidin perheen luo Ruotsiin joulunviettoon.

”Tänä vuonna sanoin Heidille, että haluan viettää aaton Göranin kanssa.”

Tytär Heidi on Pirkon ja Åke Lindmanin ainokainen ja hyvin läheinen äidilleen. Nykyisin Heidi on 40-vuotias kahden tyttären äiti. Tässä kuvassa vuodelta 1987 Heidi on 9-vuotias ja Pirkko 49. © Antti Heiskala/Otavamedia

Sattuman kauppoja

Pirkon elämän kahdeksaan vuosikymmeneen mahtuu monta erilaista uraa.

Elämä julkisuuden valokeilassa alkoi, kun hänet 60 vuotta sitten, 20-vuotiaana, valittiin Miss Suomeksi.

Pirkko Mannola tuoreena Miss Suomena 1958. © Otavamedia

Misseys avasi Pirkko Mannolalle tien laulajaksi ja näyttelijäksi. Hän esiintyi lukuisissa musikaaleissa, näytelmissä ja elokuvissa vuosikymmenten ajan.

Pirkon ehkä tunnetuin rooli teatterissa oli näytelmässä Tyttö sopassa, jota esitettiin Ruotissa ja Suomessa yhteensä satoja kertoja.

Pirkko Mannola ja Esko Salminen elokuvassa Tyttö ja hattu vuonna 1961.

Pirkko Mannola ja Esko Salminen elokuvassa Tyttö ja hattu vuonna 1961. © Otavamedia

Näyttelijänä Pirkko tutustui aviomieheensä elokuvaohjaaja Åke Lindmaniin jo vuonna 1959. Pari avioitui vuonna 1968 ja tytär Heidi syntyi 1978. Åke Lindman kuoli vuonna 2009 ollessaan 81-vuotias.

Myös Göran ja Pirkko kohtasivat toisensa ensi kerran vuonna 1959. Tuolloin Göran pyysi Pirkkoa treffeille, mutta Pirkko oli liian arka lähtemään.

Pirkko Mannola ja Åke Lindman tuoreena avioparina vuonna 1969. Pari oli mennyt salaa naimisiin juuri joulun alla 1968. © Mauno Hämämäläinen/Otavamedia

Pirkon ura laulajana alkoi Seuran toimittaja Olavi Sääksjärven aloitteesta. Sääksjärvi otti juttuidea mielessään yhteyttä kapellimestari Kullervo Linnaan ja tarjosi Pirkko koelaulun tietämättä osaako tämä laulaa.

Pirkko keikalla Kullervo Linnan orkesterin kanssa vuonna 1960.
© U. A. Saarinen/Otavamedia

Monipuolisen ja useita levytyksiä poikineen solistinuransa aikana Pirkko muun muassa edusti sekä Suomea että Saksaa euroviisuissa. Hän esiintyi myös Saksassa menestyksekkäästi laulajana Pirko Manola -nimellä.

”Suosittelen rakastumista”

Pirkko ei elä nyt 80-vuotiaanakaan mitään jäähdyttelyvaihetta. Hän näyttelee yhä. Vuosi sitten hän oli mukana Espoon kaupunginteatterin Äidinmaa-musikaalissa ja juuri nyt häntä häntä voi nähdä televisiossa Syke-sarjan uusissa jaksoissa.

Aivan viime vuosiin asti hän on myös esiintynyt Supernaiset-triossa yhdessä Marjatta Leppäsen ja Vieno Kekkosen kanssa.

Supernaiset Marjatta Leppänen, Pirkko Mannola ja Vieno Kekkonen vuonna 2015. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Avoliitto Göranin kanssa on niin ikään avannut Pirkon elämässä uuden lehden, tuonut uuden nuoruuden. Ennen rakkausuhteen alkua Pirkko eli muutaman vuoden leskenä Åken kuoleman jälkeen.

Suosittelen kaikille vanhempana rakastumista”, Pirkko sanoi Viva-lehdelle jo pari vuotta sitten.

X