Erja Häkkisen esikoispoika täyttää jo 18 vuotta: ”Hugosta on tullut aikuinen mies”

Seuran Monacossa haastattelema Erja Häkkinen katsoo teini-ikäisiä lapsiaan, ja miettii, mihin pikkulapset katosivat. Hugolla on ollut jo tyttöystäväkin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Erja Häkkinen tunnustaa ajan kuluneen kuin siivillä. Hetket lasten kanssa ovatkin olleet kultaakin kalliimpia.

Seuran Monacossa haastattelema Erja Häkkinen katsoo teini-ikäisiä lapsiaan, ja miettii, mihin pikkulapset katosivat. Hugolla on ollut jo tyttöystäväkin.
(Päivitetty: )
Teksti:
Virpi Valtonen

Seura tapasi kesäkuussa Monacossa yrittäjä Erja Häkkisen, 56, joka on asunut poissa Suomesta jo 32 vuoden ajan: ensin 10 vuotta Pariisissa, ja nyt 22 vuotta Monacossa.

Erjan ja formulatähtenä tunnetun Mika Häkkisen avioliittonsa aikana saamat lapset Hugo Ronan, 17, ja Aina Julia, 13, ovat asuneet Monacossa koko ikänsä ja käyvät siellä koulua. Pariskunta erosi 10 vuotta sitten.

Mika, Hugo ja Erja Häkkinen Monacon F1-osakilpailussa toukokuussa 2002.

Mika, Hugo ja Erja Häkkinen Monacon F1-osakilpailussa toukokuussa 2002. © Lehtikuva

Erja Häkkinen tunnustaa ajan kuluneen kuin siivillä. Hetket lasten kanssa ovatkin olleet kultaakin kalliimpia.

”Hugo täyttää loppuvuodesta 18. Häntä katsoessani mietin, mihin se pikkupoika hävisi. Se aika, kun lapset ovat lapsia on hirveän lyhyt. En osaa kuitenkaan haikailla heidän kasvamistaan. Seuraan ilolla heidän elämänsä kaikkia vaiheita. Sitä, että elämä menee eteenpäin”, Häkkinen kertoo.

”Hugosta on tullut aikuinen mies. On hienoa huomata, että hän on itsenäinen luonne. Oli hänellä viime keväänä jo ensimmäinen tyttöystäväkin.”

”Meillä puhutaan kaikesta”

Erja Häkkinen tahtoo keskusteluilmapiirin perheen kotona Monte Carlossa olevan avoin. On tärkeää, että lapset pystyvät puhumaan äidilleen kaikesta rehellisesti.

”Minulla on hirveän läheinen suhde lapsiini. Vahva ja turvallinen suhde perustuu siihen, että ottaa lapset mukaan päätöksentekoon ja keskustelee heidän kanssaan. Kun poikani tulee koulusta, hän tulee ensimmäisenä halaamaan minua – ihan joka päivä. Me halaamme ja pussaamme. Se on tärkeää. Rakastan sinua on meillä jokapäiväinen kommentti.”

Rakkaudella ja rajoilla kasvattaminen kantaa hedelmää.

”Huomaan, että molemmat lapseni ovat rohkeita ja uskaltavat olla kanssani eri mieltä. Lapset kertovat minulle kaiken. Onpa asia negatiivinen tai ei, se käydään läpi. Puhumme paljon kouluasioista ja kavereista ja Hugon kanssa myös yöelämästä, alkoholista ja huumeista. Olen tehnyt lapsille selväksi sen, että ei ole mitään aihetta, josta he eivät voisi kanssani puhua.”

Mika Häkkinen huvipuistossa Hugon ja Ainan kanssa lokakuussa 2011.

Mika Häkkinen huvipuistossa Ainan ja Hugon kanssa lokakuussa 2011. © Lehtikuva

Hugoa pyydettiin malliksi

Erja Häkkinen on näkyvästi kasvoillaan mukana Prisman Minut itseni kanssa –kampanjassa, ja hänet nähdään mallina myös  syyskuun alussa Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä Gloria Fashion Show’ssa. Tuolloin äidin kanssa catwalkille astuvat myös lapset Hugo ja Aina. Molemmat ovat kertoneet äidilleen, että mallin työt kiinnostaisivat heitä.

Voi hyvinkin olla, että muotinäytös Suomessa ei jää lasten viimeiseksi, sillä pitkänhuiskea, 186-senttinen Hugo on jo saanut huomiota Italiassa, minne hän näillä näkymin suuntaa opiskelemaan.

Erja paljasti Seuralle, että Hugoa lähestyttiin hiljattain perheen lomalla Italiassa, ja komean nuorukaisen mallikuvat on nyt lähetetty mallitoimistoon, jotta Hugo pystyy tienaamaan opiskeluittensa ohella taskurahaa itselleen.

X