Ernest Lawson suosii päikkäreitä – ”Päiväunien jälkeen minussa on virtaa niin paljon kuin vain kahden alle kouluikäisen vanhemmalla voi olla”

Näyttelijä-juontaja Ernest Lawsonin muistikuvat viime kesän töistä ovat ehtineet muuttua sumuisiksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä-juontaja Ernest Lawsonilla on kaksi pientä lasta puolisonsa kanssa. ”Sanotaan niin, että illalla kun lapset ovat menneet nukkumaan ja olisi sitä yhteistä omaa aikaa, sitä jaksaa maksimissaan tunnin olla hereillä, kunnes molemmat toteamme, että eiköhän mennä nukkumaan”, Lawson naurahti.

Näyttelijä-juontaja Ernest Lawsonin muistikuvat viime kesän töistä ovat ehtineet muuttua sumuisiksi.
Teksti:
Linda Martikainen

Ernest Lawson kuvasi kesällä uusinta Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvaa, teki uutta Race Across the World Suomi -ohjelmaa sekä SuomiLove-ohjelmaan pohjautuvaa, päivitettyä Love-musiikkiviihdeohjelmaa.

Lawson on oppinut vu­osien saatossa tasapainoilemaan oman jaksamisensa kanssa. Kun hän tulee kotiin, hän on kotona eikä ajattele työasioita.

”Tässä ammatissa se ei ole mitenkään itsestäänselvyys, kun sähköposteja tulee koko ajan ja on repliikkejä opeteltavana”, Lawson kertoi Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Työhuone antaa työrauhan

Töitä rajatakseen hän hankki kaksi vuotta sitten työhuoneen, jossa hän käy vastaamassa sähköposteihin, kuvaa videoita ja tekee haastatteluita.

”Kotona pyrin olemaan läsnä siellä, enkä tavoitettavissa työhommissa. Se on ollut tosi tärkeää minun ja myös vaimoni ja lastemme kannalta. Kotona huomioni on täysin heissä.”

Jaksamiseen auttaa myös kyky nukahtaa helposti.

”Olimme eilen tuottajan kanssa promoamassa tätä elokuvaa Oulussa, ja nukuin lennot molempiin suuntiin. Päiväunien jälkeen minussa on virtaa niin paljon kuin vain kahden alle kouluikäisen vanhemmalla voi olla”, Lawson nauroi.

Lue myös: TTK:n voittanut Ernest Lawson kiittää Nelli-puolisoaan: ”Vaimoni ­uskoo ­minuun silloinkin, kun en itse usko”

Mitä kuuluu muille?

Näyttelijä-juontaja Niina Lahtisen viikko oli täynnä erilaisia iltamenoja, mutta päivää rytmittää Putous. ”Sitä painetaan päivät pitkät. On työntäyteistä hommaa saada joka viikko puolentoista tunnin show kasattua.”
Näyttelijä-juontaja Niina Lahtisen viikko oli täynnä erilaisia iltamenoja, mutta päivää rytmittää Putous. ”Sitä painetaan päivät pitkät. On työntäyteistä hommaa saada joka viikko puolentoista tunnin show kasattua.” © Tiia Ahjotuli
Jokeri Pokeri Box -taikuri Simo Aalto saapui elokuviin Kirsti-puolisonsa ja kahden lapsenlapsensa kanssa. Taikurikeikkoja parilla on riittänyt. ”Eilen ajoimme Joensuusta Helsinkiin. Siellä oli 30 astetta pakkasta”, pari hihkaisi.
Jokeri Pokeri Box -taikuri Simo Aalto saapui elokuviin Kirsti-puolisonsa ja kahden lapsenlapsensa kanssa. Taikurikeikkoja parilla on riittänyt. ”Eilen ajoimme Joensuusta Helsinkiin. Siellä oli 30 astetta pakkasta”, pari hihkaisi. © Tiia Ahjotuli
Näyttelijä Sanna Stellanin leffaseurana olivat hänen lapsensa Fria ja ­Alfons. ”Toukokuussa alamme kuvata Rakkaat lapset -sarjaa”, Stellan kertoi.
Näyttelijä Sanna Stellanin leffaseurana olivat hänen lapsensa Fria ja ­Alfons. ”Toukokuussa alamme kuvata Rakkaat lapset -sarjaa”, Stellan kertoi. © Tiia Ahjotuli
Psykologi Pirkko Lahti (kesk.) nappasi ensi-iltaan mukaan ystävänsä, ex-kansanedustaja Paula Kokkosen (oik.) ja lääkintöneuvos Liisa Elovainion, joka teki pitkän uran Syöpäjärjestöjen ylilääkärinä ja pääsihteerinä. ”Kerran kuussa tapaamme, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme leffassa”, Lahti kertoi.
Psykologi Pirkko Lahti (kesk.) nappasi ensi-iltaan mukaan ystävänsä, ex-kansanedustaja Paula Kokkosen (oik.) ja lääkintöneuvos Liisa Elovainion, joka teki pitkän uran Syöpäjärjestöjen ylilääkärinä ja pääsihteerinä. ”Kerran kuussa tapaamme, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme leffassa”, Lahti kertoi. © Tiia Ahjotuli
Elokuvan päärooleissa nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Tulevaisuus näyttelijöinä oli kaksikolle jo selvä. ”Ihan varppina”, Klaara Höglund totesi.
Elokuvan päärooleissa nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Tulevaisuus näyttelijöinä oli kaksikolle jo selvä. ”Ihan varppina”, Klaara Höglund totesi. © Tiia Ahjotuli
Kirjailija-käsikirjoittaja Tiina Nopola ehti kirjoittaa elokuvan käsikirjoitusta Sinikka-siskonsa kanssa, joka kuoli tammikuussa 2021. ”Sitten tuli korona väliin ja Emma tuli minua auttamaan. Tämä on ollut lopulta tällainen yhteistyö, joka sujui meillä Emman kanssa yllättävän hyvin”, Nopola kertoi vierellään käsikirjoittajana toiminut tytär Emma Nopola.
Kirjailija-käsikirjoittaja Tiina Nopola ehti kirjoittaa elokuvan käsikirjoitusta Sinikka-siskonsa kanssa, joka kuoli tammikuussa 2021. ”Sitten tuli korona väliin ja Emma tuli minua auttamaan. Tämä on ollut lopulta tällainen yhteistyö, joka sujui meillä Emman kanssa yllättävän hyvin”, Nopola kertoi vierellään käsikirjoittajana toiminut tytär Emma Nopola. © Tiia Ahjotuli
X