Jani Sievinen oli 12-vuotiaana Suomen tilastoykkönen seiväshypyssä – ”Uinti oli silloinkin päälajini”

Ex-uimari Jani Sievinen palaa olympia-altaan äärelle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ex-uimari Jani Sievinen odottaa jo Pariisin olympialaisia. Kisojen aikana ehtii rupatella myös muiden lajien tähtien kanssa. ”Kaikki riippuu vain omasta luonteesta, onko rohkeutta mennä juttelemaan.”

Ex-uimari Jani Sievinen palaa olympia-altaan äärelle.
Teksti:
Linda Martikainen

Kaikkien aikojen menestynein suomalaisuimari Jani Sievinen ei mielellään polski kylmissä luonnonvesissä, mutta pulahtaminen kyllä sopii.

”En mene varta vasten avantoon, mutta jos on joku paikka ja sopivasti aikaa, mielelläni käyn”, Jani Sievinen kertoi Warner Bros. Discoveryn tilaisuudessa, jossa lanseerattiin myös uusi suoratoistopalvelu Max.

17 vuotta Eurosportilla kommentaattorina ollut Sievinen on mukana Warner Bros. Discoveryn olympiatuotannossa uinnin asiantuntijana. Hän lähtee paikan päälle Pariisin olympialaisiin.

”Palaan 20 vuoden jälkeen siis olympia-altaaseen, nyt sinne reunalle”, hän sanoi Sonckin Salissa Helsingissä.

Jani Sievinen sai olympiahopeaa

Sievisellä on olympiahopeasta huolimatta kehnoja muistoja olympialaisista.

”Suoritukset eivät menneet täydellisesti, mutta muuten olympialaiset ovat aivan poikkeava, valtava tapahtuma. Hienointa siellä on tavata muiden lajien huippuja.”

Uinnin lisäksi Sievinen paljasti olleensa 12-vuotiaana Suomen tilastoykkönen seiväshypyssä.

”Uinti oli silloinkin päälajini, mutta harrastin seiväshyppyä, ja se meni ihan hyvin. Eli seiväshyppyä seuraan myös tarkalla silmällä. Wilma Murto on ehdottomasti potentiaalinen mitalisti.”

Hyvinvointivalmentaja Oona Tolppanen juontaa Warner Bros. Discoveryn olympiatuotannossa studio-osuuksia uinnin ympärillä Pariisissa.

Lue myös: Tietovisa: Onko MM-pronssille hypännyt Wilma Murto taustoineen sinulle tuttu? − 10 kysymystä seiväshyppääjästä!

Millä mielin muut kesää kohti?

Ex-koripalloilija Shawn Huff on yksi olympialaisten koripallon asian­tuntijoista. ”En ole kauas koripallosta päässyt. Siitä tulee höpistyä podcastissä, ja valmennan myös junioreita.”
Ex-koripalloilija Shawn Huff on yksi olympialaisten koripallon asian­tuntijoista. ”En ole kauas koripallosta päässyt. Siitä tulee höpistyä podcastissä, ja valmennan myös junioreita.” © Tiia Ahjotuli
Toimittaja Ina Mikkola odottaa Yksin isäksi -dokumenttisarjansa julkistamista. ”Siinä seurataan transmiehen matkaa kohti raskautta. Se on tunteellinen tarina.”
Toimittaja Ina Mikkola odottaa Yksin isäksi -dokumenttisarjansa julkistamista. ”Siinä seurataan transmiehen matkaa kohti raskautta. Se on tunteellinen tarina.” © Tiia Ahjotuli
Sini Sabotage suunnittelee reissua Puolaan. ”Kesän vietän radiossa. Elän työpaikoista ja työyhteisöistä. Artistihommat ovat yksinäistä puuhaa”, räppäri kertoi vierellään somepersoona Jekku Berglund (vas.).
Sini Sabotage suunnittelee reissua Puolaan. ”Kesän vietän radiossa. Elän työpaikoista ja työyhteisöistä. Artistihommat ovat yksinäistä puuhaa”, räppäri kertoi vierellään somepersoona Jekku Berglund (vas.). © Tiia Ahjotuli
Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Marko Björs juhli juuri syntymäpäiviään ja yrityksensä 25-vuotisjuhlia. ”Sain matkalahjakortin talliporukalta ja oppilailtani. Ilmeisesti pitäisi mennä pakkolomalle!”
Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Marko Björs juhli juuri syntymäpäiviään ja yrityksensä 25-vuotisjuhlia. ”Sain matkalahjakortin talliporukalta ja oppilailtani. Ilmeisesti pitäisi mennä pakkolomalle!” © Tiia Ahjotuli
Sohvaperunoistakin tuttu yrittäjä Juhani Koskinen erosi Veronica Verhosta mutta asuu yhä ex-parin asunnossa. ”Olisihan se kiva, jos asunto menisi kaupaksi. Pääsisin katselemaan uutta ja omaa.”
Sohvaperunoistakin tuttu yrittäjä Juhani Koskinen erosi Veronica Verhosta mutta asuu yhä ex-parin asunnossa. ”Olisihan se kiva, jos asunto menisi kaupaksi. Pääsisin katselemaan uutta ja omaa.” © Tiia Ahjotuli
X