Laulaja Vieno Kekkonen ikävöi yhä isäänsä – Muisto hautajaisista liikuttaa: ”Ei toista sellaista ihmistä ollutkaan kuin minun isäni”

Laulaja Vieno Kekkosella on tänä vuonna monta syytä juhlaan, kun hän täyttää 90 vuotta ja juhlii 60-vuotishääpäivää. Elämään on mahtunut myös vaikeita hetkiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Katson elettyjä vuosiani taaksepäin kiitollisin mielin. Nuorelle itselleni en haluaisi antaa sen kummempia neuvoja, sillä jokaisella meistä on oma polkunsa kuljettavana iloineen ja suruineen”, Vieno Kekkonen sanoo.

Laulaja Vieno Kekkosella on tänä vuonna monta syytä juhlaan, kun hän täyttää 90 vuotta ja juhlii 60-vuotishääpäivää. Elämään on mahtunut myös vaikeita hetkiä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Terhi Harper
Kuvat:
Tommi Tuomi

Kun iskelmälaulaja Vieno Kekkonen asettuu kameran eteen, karisma ja valloittava hymy valaisevat koko tilan. Alkamassa on juhlavuosi, kun iskelmätaivaan rakastettu tähti täyttää syyskuussa 90 vuotta.

Päivälleen kolme kuukautta myöhemmin Vienon aikalainen, Seura-lehti, saavuttaa saman iän.

”90 ei ole vain numeroita. Se kertoo siitä, että tässä on tullut elettyä jo pitkään”, Vieno pohtii vuosien vierimistä.

Vieno juhli 80-vuotispäiviään isolla joukolla, mutta 90-vuotisjuhlat hän haluaa viettää perhepiirissä kotona Helsingin Veräjämäessä, jossa hän on asunut puolisonsa Eeron kanssa jo 51 vuotta. Veräjämäessä varttuivat myös tyttäret Eeva ja Elina.

”Viihdyn parhaiten kotona. Katamme juhlapöydän takapihalle, omenapuun katveeseen.”

Juhlavuotensa kunniaksi Vieno muistelee nyt elämänsä merkittävimpiä käänteitä.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X