Lennu-koira mukaan Tanskaan!

Miksi Suomen presidenttiparin pitäisi ottaa Lennu-koiransa mukaan Tanskan vierailulleen?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Miksi Suomen presidenttiparin pitäisi ottaa Lennu-koiransa mukaan Tanskan vierailulleen?
Teksti:
Hannu Toivonen

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat 4.-6. huhtikuuta Tanskassa. He tekevät valtiovierailun poikkeuksellisen leppoisaan maahan, jossa asuu mutkattomia ihmisiä ja eläimiä. Kukapa ei tanskandogeja tai jyllanninhevosia tuntisi.

 

Todistuksena hyväntuulisuudesta Tanskan kuningaspari – kuningatar Margareeta II ja prinssi Henrik sekä heidän Cerida-koiransa – ­ tapasivat äskettäin suomalaista lehdistöä Kööpenhamissa. Kuten Seuran tuoreessa pääsiäisnumerossa kerrotaan, kuninkaallinen mäyräkoira Cerida järjesti pohjoisille vieraille yllätyksen ja laski alleen lammikon kunnianarvoisalle, käsinsolmitulle itämaiselle matolle.

 

Pissi helmeili villoilla, kuningashovin uskollinen lakeija yritti kuivata lammikkoa muovihansikkaisiin pukeutuneena eikä kukaan ollut huomaavinaankaan. Prinssi jatkoi hörähtelyään sohvalla, kuningatar vastaili viisaasti suomalaisten kysymyksiin ja kultaiset esineet puolestaan jatkoivat kimallustaan.

 

Cerida – vielä melkein pentukoira – hurmasi kaikki. Nyt pääsemmekin karvakoiran ytimeen: kuinka Sauli Niinistö ja Jenni Haukio voisivat omalta osaltaan hyödyntää veljesmaamme kuningasparin koirarakkautta?

 

Vastaus on enemmän kuin ilmeinen: ottamalla mukaansa Lennu-koiran! Lennun ja Ceridan kohtaamisesta voisi  tulla ikimuistoinen pieni juhlahetki, huipputapaaminen. Tasavallan bostoninterrieri tapaisi kuninkaallisen hovin espanjalaistaustaisen, karkeakarvaisen mäyräkoiran.

 

Ikä ei millään muotoa aiheuttaisi koiratapaamisessa ongelmia. Myös Lennu on vielä nuori. Ja onhan sitä myös luonnehdittu pusukoneeksi. Cerida puolestaan on vielä niin pieni, että tappelua tuskin tällä kertaa syntyisi kahden nartun välille. Ja jos alkaisi äksyily, palvelijoita kyllä riittää ympärillä. Ja muovihanskoja.

 

Kansainvälisen lehdistön edessä koirat voisivatkin järjestää hellyyttävän tulpayllätyksen: pissikset parrasvaloissa. 

 

X