Näyttelijä Miia Nuutila: ”Omasta erostani tuli vahvuus”

Miia Nuutila sai avioeroja käsittelevästä sarjasta roolin kesken oman eroprosessinsa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Miia Nuutila oli keskellä omaa eroprosessia, kun hän sai roolin avioeroja ja eroasumista käsittelevästä Ex-Onnelliset-sarjasta.

Miia Nuutila sai avioeroja käsittelevästä sarjasta roolin kesken oman eroprosessinsa.
Teksti:
Anneli Juutilainen

Miia Nuutila sai roolin avioeroja ja eroasumista käsittelevästä Ex-Onnelliset-sarjasta kesken omaa eroprosessiaan. Kun sarjan käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa soitti Miialle ja tarjosi pestiä, näyttelijä ei ollut vielä kertonut kovinkaan monelle, että hän oli eroamassa omasta miehestään Kari Nenosesta miltei 20 vuoden avioliiton jälkeen.

Oli alkukevät 2015 ja Mia pohti puhelun aikana moneen kertaan, että kertoako vaiko ei. Lopulta hän sai tunnustettua, että rooli sopisi täydellisesti, sillä oma liitto oli lopussa.

”Omasta erostani tuli vahvuus: sain käsitellä asioita työssäni ja pystyin ammentamaan omasta elämästäni tunteita rooliini. Se helpotti tilanteisiin eläytymistä.”

Sarjassa Miia näyttelee entistä pariskunta yhdessä Mikko Nousiaisen kanssa. Pariskunta muuttaa eroasuntoon vierekkäisiin rappuihin. Asuntojen välissä on seinä, joka ohjelmoidaan aukeamaan vuoroviikoin niin, että lapset pääsevät siirtymään helposti vanhemmalta toiselle.

Sarjan erotilanne on monin tavoin erilainen kuin Miian oma, mutta tunnetiloissa oli myös paljon samaa.

”Pyörin samojen tilanteiden ympärillä työssäni ja omassa elämässäni. En varmasti olisi käsitellyt eroani niin paljon ilman tätä roolia.”

Lue juuri uudelleen avioituneen Miia Nuutilan haastattelu Seurasta 38/16, ilmestymispäivä 22.9.2016

X