Häämatkalta palannut Minna Haapkylä hehkuttaa näyttelijäpuolisoaan Joanna Haarttia – ”Ihan upeaa meillä on – elämäni on nyt tosi kivaa!”

Helsingin keskustaan avattu Kulttuurikasarmi toi kutsuvierasavajaisissaan vanhan linja-autoaseman täyteen elämää. Kulttuurikasarmin kummina toimiva tuottaja-näyttelijä Minna Haapkylä paljasti kaivanneensa tunnelmallisempaa ja aikuisempaa elokuvateatteria.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tuottaja-näyttelijä Minna Haapkylä voisi muuttaa vielä joskus Etelä-Ranskaan, mutta lapset on kasvatettava loppuun. ”Esikoinen pääsi jo koulusta, mutta kuopus menee vasta lukioon ensi vuonna. Kyllä tässä vielä pysytään neljä vuotta maassa.”

Helsingin keskustaan avattu Kulttuurikasarmi toi kutsuvierasavajaisissaan vanhan linja-autoaseman täyteen elämää. Kulttuurikasarmin kummina toimiva tuottaja-näyttelijä Minna Haapkylä paljasti kaivanneensa tunnelmallisempaa ja aikuisempaa elokuvateatteria.
Teksti:
Linda Martikainen

”Minusta on ihanaa, että sellainen on nyt tullut. Toivon, että myös nuoriso ottaa tämän omakseen”, Minna Haapkylä sanoi.

Omassa elämässä on ollut myös aihetta iloon. Hän avioitui elokuussa näyttelijäpuolisonsa Joanna Haartin kanssa ja palasi vasta häämatkalta.

”Meillä on ollut tosi kivaa. Minulla on ollut hirveän romanttinen syksy. Joanna on nyt esityksessä, niin kuin kaikki säädylliset taiteilijat tähän aikaan ovat”, Haapkylä sanoi.

Häämatkallaan Etelä-Ranskassa Haapkylä ja Haartti kiertelivät pikkukylästä toiseen. Haartti ei puhu niin hyvin ranskaa kuin Ranskassa paljon oleillut Haapkylä.

”Kannustan häntä puhumaan ranskaa, sillä meillä on Ranskassa paljon ystäviä. Hän on aina ihan uupunut sen jälkeen, kun hän on joutunut pinnistelemään. Parisuhteessamme on edes joku asia, jossa minä loistan, ja se on se ranska”, Haapkylä naurahti.

Aviopuolisossaan Haapkylä kehuu koko pakettia.

”Kokonaisuus! Ihan upeaa meillä on. Elämäni on nyt tosi kivaa.”

Lue myös: Minna Haapkylä leipiintyi ja opiskeli toisen ammatin: ”Tylsistyn kuoliaaksi, jos minun pitää vain näytellä vielä pari vuosikymmentä”

Mitä kuuluu muille?

Ohjaaja-käsikirjoittaja Selma Vilhunen oppi taidemaalariäidiltään, että omaan tekemiseen kannattaa uskoa. ”Minua on aina kannustettu kotona. Elämä on myös opettanut. En ole aina ehkä uskonut itseeni, mutta olen löytänyt keinot, miten työstää epävarmuuksia. Yritän olla liikaa takertumatta siihen, miten työni otetaan vastaan.”
Ohjaaja-käsikirjoittaja Selma Vilhunen oppi taidemaalariäidiltään, että omaan tekemiseen kannattaa uskoa. ”Minua on aina kannustettu kotona. Elämä on myös opettanut. En ole aina ehkä uskonut itseeni, mutta olen löytänyt keinot, miten työstää epävarmuuksia. Yritän olla liikaa takertumatta siihen, miten työni otetaan vastaan.” © Tiia Ahjotuli
Kulttuurikasarmin avannut Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki iloitsi, että vanha linja-autoasema tulee vihdoin täyteen elämää. ”Olemme saaneet upean terassin Narinkkatorille, ja toisaalta Lasipalatsin ja Kulttuurikasarmin välinen sisäpiha täydentyy. Uskon, että siitä tulee ensi kesää ajatellen vetonaula.”
Kulttuurikasarmin avannut Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki iloitsi, että vanha linja-autoasema tulee vihdoin täyteen elämää. ”Olemme saaneet upean terassin Narinkkatorille, ja toisaalta Lasipalatsin ja Kulttuurikasarmin välinen sisäpiha täydentyy. Uskon, että siitä tulee ensi kesää ajatellen vetonaula.” © Tiia Ahjotuli
Jörn Donnerin poika Rafael Donner remontoi vanhaa kansakoulua perheensä kodiksi, ja projektia on seurattu Kaipuu maalle – kyläkoulusta koti -d­okumenttisarjassa. Avajaisiin Donner saapui puolisonsa Ninni Donnerin ja parin Gro-tyttären kanssa.
Jörn Donnerin poika Rafael Donner remontoi vanhaa kansakoulua perheensä kodiksi, ja projektia on seurattu Kaipuu maalle – kyläkoulusta koti -d­okumenttisarjassa. Avajaisiin Donner saapui puolisonsa Ninni Donnerin ja parin Gro-tyttären kanssa. © Tiia Ahjotuli
Laulajana tutuksi tullut Alexandra ­Alexis asuu Lontoossa avomiehensä Robert Johnin kanssa. Nykyään Alexis pyörittää yksityistä naisten klubia The Monarchia. ”En tee enää musiikkijuttuja, mutta tämä klubi on minun tapani olla luova. Se on uusi konsepti Suomessa, ja se on vienyt minua eteenpäin elämässä”, Alexis kertoi.
Laulajana tutuksi tullut Alexandra ­Alexis asuu Lontoossa avomiehensä Robert Johnin kanssa. Nykyään Alexis pyörittää yksityistä naisten klubia The Monarchia. ”En tee enää musiikkijuttuja, mutta tämä klubi on minun tapani olla luova. Se on uusi konsepti Suomessa, ja se on vienyt minua eteenpäin elämässä”, Alexis kertoi. © Tiia Ahjotuli
Näyttelijä Laura Birn toimii Kulttuurikasarmin kummina. ”On ihan mahtavaa, että ydinkeskustaan tulee lisää tällaista monipuolista toimintaa. Ei Helsingissä ole liikaa tilaa kulttuurille.”
Näyttelijä Laura Birn toimii Kulttuurikasarmin kummina. ”On ihan mahtavaa, että ydinkeskustaan tulee lisää tällaista monipuolista toimintaa. Ei Helsingissä ole liikaa tilaa kulttuurille.” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Laura Birn työskenteli vihdoin Pirjo Longan kanssa Valoa valo valoa -elokuvassa – ”Se oli super­ihanaa”

X