Miss Suomi Michaela Söderholm: ”Olen ollut esiintymispelkoinen”

Tuoreen Miss Suomen Michaela Söderholmin, 25, mielestä moka on lahja. ”Tärkeää ei ole se miten kaadut, vaan miten nouset”, Miss Universum -kisoihin pian lähtevä kaunotar toteaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tuoreen Miss Suomen Michaela Söderholmin, 25, mielestä moka on lahja. ”Tärkeää ei ole se miten kaadut, vaan miten nouset”, Miss Universum -kisoihin pian lähtevä kaunotar toteaa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Virpi Valtonen

Valmistaudun Miss Universum -kisoihin fyysisesti ja henkisesti. Finaali Las Vegasissa käydään 26. marraskuuta, joka sattuu olemaan myös edesmenneen isoäitini syntymäpäivä.

Vietän Vegasissa kolme viikkoa. Nyt on tärkeää ladata akkuja ja käydä läpi kaikkea, mitä kisoissa vaaditaan. Oloni on itsevarma, vaikka kauneus tuleekin loppupeleissä sisältä. Sen näkee silmistä ja olemuksesta: ryhdistä ja itsevarmuudesta.

Olen

päämäärätietoinen, täsmällinen ja tunnollinen ihminen. Jos jotain päätän, niin vien sen myös loppuun asti. Minulle on tärkeää kehittää itseäni. Se Michaela joka on nyt, ei ole sama lopun elämää. Yleensä ne asiat, joita ei odota tapahtuvan, tapahtuvatkin.

Tykkään asettaa itselleni tavoitteita kuntoilun ja terveyteni suhteen. Salilla käyn viisi kertaa viikossa, mutta myös treenistä palautuminen – lepo ja uni – on tärkeää.

Syön viisi kertaa päivässä ja pidän huolen siitä, että joka ateriallani proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat ovat kohdillaan. Miss Suomeksi kruunaamiseni jälkeen sain pitsan, josta olin puhunut kaikille. Vegasin jälkeenkin pidän varmasti herkkupäivän.

Tunnustan,

että olen ollut ujo: hirveä jännittäjä ja esiintymispelkoinen. Vielä puoli vuotta sitten en olisi kehdannut esiintyä telkkarissa. Aiemmin kasvoni nykivät, kädet hikosivat ja sydän tärisi, mutta onneksi olen saanut esiintymiseeni rentoutta ja varmuutta. Nyt ymmärrän, että tärkeintä on nauttia tilanteesta.

Uskallan

elää rohkeasti ja avoimin mielin: heittäytyä ja olla oma itseni. Minä riitän tässä tilanteessa juuri sellaisena kuin olen. Minun ei tarvitse olla kukaan muu eikä minun ei tarvitse osata kaikkea. Olen tässä ja nyt, ja se riittää.

Olen kiitollinen vanhemmilleni siitä, että he laittoivat minut englanninkieliseen kouluun. Kielitaito on hallussa, sillä kävin englanninkielisen päiväkodin, esikoulun ja peruskoulun. Suomenkielisen lukion jälkeen menin globaaliin yritykseen ja päätin hakea Australiaan töihin. Sydneyn jälkeen minua pyydettiin Lontoon pääkonttoriin.

Suomen luonnolla on suuri merkitys hyvinvointiini ja Lontoossa kaipasin sitä, että pääsisin Suomen raittiiseen ilmaan.

Pyrin

muistamaan, että moka on lahja. Elämä ei ole niin vakavaa, enkä anna pelolle valtaa. Tärkeää ei ole se miten kaadut, vaan miten nouset. En lähtisi katumaan elämässä mitään päätöksiäni, koska kaikesta oppii. Kaikki kokemani asiat muokkaavat minusta sellaisen kuin olen.

Ajattelen,

että vihaakin suurempi voima on rakkaus. Missikruunaustani seuraavana aamuna heräsin Las Vegasin ikävään ja erittäin valitettavaan joukkomurhauutiseen. Vaikka siellä on vielä Miss Universum -kisojen aikaan surutyö menossa, niin ehkä kaupunkiin voidaan tuoda kisoilla myös iloa. Elämä jatkuu.

Myös omat vanhempani tulevat kannustamaan minua Vegasiin. Meillä on ollut aina tosi läheinen perhe. Voin soittaa äidille, iskälle tai kahdelle veljelleni mlloin vain. Olen saanut heiltä aina tukea.

Ajattelen, että edesmennyt isoäitini katselee missimatkaani. Misseys oli minun ja mummin yhteinen haave. Omille vanhemmilleni en ollut kertonut, että aion hakea mukaan Miss Suomi -kisoihin.

Mietin

nuorempana, että olisi hienoa olla arkkitehti, mutta olen huomannut, että markkinointi ja myynti ovat omin juttuni. Ken tietää, mihin elämä johtaa. Minulla on avoimet ovat elämälle. Elämä on onnellisten sattumien summa.

Saan tehdä sitä, mistä tykkään ja opiskella sitä mitä haluan. Molemmat vanhempani ovat yrittäjiä. He ovat sanoneet aina, että unelmia pitää olla ja niiden eteen pitää tehdä töitä.

Yksi unelmani on toteutunut, kun saan sanoa itseäni Miss Suomeksi, mutta voi olla paljon pienempiä ja arkisempiakin tavoitteita ja unelmia. Sellainen voisi tulevaisuudessa olla vaikkapa parisuhde tai perhe.

Haluan

keskustella missivuoteni aikana some-kiusaamisesta, joka koskee myös aikuisia. Olisi hyvä muistaa, että ruudun toisella puolella olevallakin ihmisellä on tunteet ja perhe. On helppoa haukkua toisia anonyymisti sosiaalisessa mediassa, mutta toivoisin että se energia käännettäisiin mieluummin siihen, että tuotaisiin hyvää mieltä.

Uskon,

että oma asenne on aina tärkeintä. Jos lähdet päivään negatiivisin ajatuksin, niin siitä tuskin tulee parempi.

Uskon, että asiat tapahtuvat syystä. Sillä, millä fiiliksellä lähdet päivään on suuri merkitys. Päivän pystyy muuttamaan omilla positiivisilla ajatuksilla paremmaksi. Jokainen aamu on uusi mahdollisuus, ja jokaisesta päivästä voi tehdä juuri niin hyvän kuin haluaa.

X