Matti Ristinen muistelee sakkoihin johtanutta kaahailuaan, mikä vei kortin ja käräjille – ”Opin ensimmäisellä kerralla”

Tammikuussa 50 vuotta täyttänyt näyttelijä Matti Ristinen on kiertänyt Suomea 50-vuotisjuhlakiertueella Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia -esityksellä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Hangossa on jotain samaa kuin Naantalissa, jossa olin teatterikoululaisena kesätöissä Muumimaailmassa”, näyttelijä Matti Ristinen kertoi.

Tammikuussa 50 vuotta täyttänyt näyttelijä Matti Ristinen on kiertänyt Suomea 50-vuotisjuhlakiertueella Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia -esityksellä.
Teksti:
Linda Martikainen

”On ollut todella antoisaa viedä esitystä eri paikkoihin, mutta kyllä tässä vähän alkaa odotella kesälomia”, Matti Ristinen sanoo.

Hän on saanut kiertueensa aikana lahjaksi muun muassa leipää ja villasukkia.

”Kun syksyllä vetäisee lämpöiset villasukat jalkaan, voi muistella, että olipas hauskaa kiertää ympäri Suomea”, kertoi Ristinen Murha Hangossa -sarjan pressipäivässä Pikku-Finlandiassa Helsingissä.

”Minulta lähti kortti pois”

Uusi sarja edustaa soft crimea. Ristisen oma ”soft ­crime” on aikoinaan saatu ylinopeussakko. Ristinen oli vasta saanut kortin ja oli ystävänsä kanssa matkalla yleisurheilukisoista tapaamaan kesäksi USA:han lähtevää ystävää.

”Painettiin kisoista vauhdilla. Toinenkin auto saattoi lähteä kisailemaan, ja minulta lähti kortti pois. Ei ollut edes kahdeksankympin lätkää, ja jouduin käräjille. Opin ensimmäisellä kerralla, että sellaista kiirettä ei tarvitse pitää.”

Matti Ristinen on ajanut Suomen-kiertueellaan sähköautolla.

”Jos normaalisti pitkiä matkoja ajellessa on pysähdellyt ja syönyt nopeasti, niin nyt kun lataaminen vie sen kolme varttia, saa syödä rauhassa ja voi jatkaa matkaa levänneenä.”

Lue myös: ”Sari on hyvä antamaan palautetta, minä huono ottamaan vastaan” – Näyttelijäpari Matti Ristinen ja Sari Haapamäki avautuvat suhteensa kipukohdasta

Millä mielin muut kohti kesää?

Näyttelijä Joonas Kääriäinen aloittaa kesäteatteritreenit vanhassa kotikaupungissaan Mikkelissä. Vanhempiensa sohvalla hän ei majoitu. ”Vanhemmilla on kiva käydä, mutta siellä vajoan myös takaisin teini-ikäiseksi!”
Näyttelijä Joonas Kääriäinen aloittaa kesäteatteritreenit vanhassa kotikaupungissaan Mikkelissä. Vanhempiensa sohvalla hän ei majoitu. ”Vanhemmilla on kiva käydä, mutta siellä vajoan myös takaisin teini-ikäiseksi!” © Tiia Ahjotuli
Sarjassa pahista näyttevä Aku Sipola kävi sarjaa tehdessään Hangossa ensimmäistä kertaa. ”Se on kaunis ja rauhallinen paikka.”
Sarjassa pahista näyttevä Aku Sipola kävi sarjaa tehdessään Hangossa ensimmäistä kertaa. ”Se on kaunis ja rauhallinen paikka.” © Tiia Ahjotuli
Jarno ja minä -sarjassa näyttelevän Ville Myllyrinteen visiitit Hankoon jäivät lyhyiksi. ”Olisin mielelläni lorvinut siellä kauemmin.”
Jarno ja minä -sarjassa näyttelevän Ville Myllyrinteen visiitit Hankoon jäivät lyhyiksi. ”Olisin mielelläni lorvinut siellä kauemmin.” © Tiia Ahjotuli
”Arkeni koostuu kissojen kanssa sohvalla ja parvekkeella hengailusta ja kesällä landeilusta, päivällisen kokkaamisesta ja telkkarin katselemisesta”, näyttelijä Mimosa Willamo kertoi.
”Arkeni koostuu kissojen kanssa sohvalla ja parvekkeella hengailusta ja kesällä landeilusta, päivällisen kokkaamisesta ja telkkarin katselemisesta”, näyttelijä Mimosa Willamo kertoi. © Tiia Ahjotuli
Vappu ei juuri näyttelijä Anu Sinisaloa liikuttanut. ”Nautin rauhallisuudesta ja siivosin kaappeja, kävin koiran kanssa pitkillä metsälenkeillä ja laitoin hyvää ruokaa. Aivan ihanaa!”
Vappu ei juuri näyttelijä Anu Sinisaloa liikuttanut. ”Nautin rauhallisuudesta ja siivosin kaappeja, kävin koiran kanssa pitkillä metsälenkeillä ja laitoin hyvää ruokaa. Aivan ihanaa!” © Tiia Ahjotuli
X