Olli Halonen nauttii vauva-arjesta kaksostyttöjen isänä – Keikan jälkeen koti-ikävä iskee: ”Monelta olisin kotona, jos lähtisin nyt”

Kesällä Olli Halonen tekee rutkasti keikkoja, mutta vauvaperheen tukiverkkona ovat isovanhemmat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja-muusikko Olli Halosesta isyys on tuntunut luontevalta. Lapsiluku ei välttämättä ole täysi, sillä Olli on miettinyt, miltä vauva-arki tuntuisi yhden vastasyntyneen kanssa.

Kesällä Olli Halonen tekee rutkasti keikkoja, mutta vauvaperheen tukiverkkona ovat isovanhemmat.
Teksti:
Linda Martikainen

Maaliskuussa kaksostyttöjen isäksi tullut laulaja-lauluntekijä Olli Halonen on nukkunut yllättävän hyvin uudessa roolissaan. Lapset ovat säästyneet isommilta taudeilta.

”Usein pitää tietysti herätä syöttämään, ja sitä hommaa on kahden edestä. Kun on maha täynnä ja kuiva vaippa, he nukahtavat heti”, Olli Halonen kertoi levy-yhtiö Warnerin Kevätjuhlissa Helsingissä.

Isän rooli on istunut hittinikkarille hyvin.

”Kun sain tietää, että minusta tulee isä, kaverini sanoi, että luonto on suunnitellut sen niin, että odotuskuukausina ehtii valmistautua hyvin. Se piti kyllä paikkansa. Kun tytöt syntyivät, ei ollut enää mitään ihmettelyä. Olin ihan valmis.”

Olli Halonen kaipaa kotiin reissuilla

Isyysvapaalla ollut Halonen­ ei ole juuri ehtinyt käydä­ studios­sa, vaikka sellainen omasta kodista löytyykin.

”Kaksosten kanssa oleminen on intensiivistä. Molemmilla on koko ajan lapsi sylissä. On ollut myös ihanaa olla synnä­riltä asti täysillä mukana.”

Kesällä Halonen tekee rutkasti keikkoja, mutta perheen tukiverkot ovat kunnossa: isovanhemmat ovat olleet apuna. Reissuilla tulee kaipuu kotiin.

”Kun lauantain keikka on tehty, huomaan, että keikan jälkeen alkaa miettiä, monelta olisin kotona, jos lähtisin nyt. Silloin iskee aina ikävä.”

Lue myös: Nöyryyttä nousukiidosta huolimatta – Laulaja Olli Halonen koppasi kolme Emma-ehdokkuutta: ”Tiedostan, ettei mikään kestä ikuisesti”

Mitä kuuluu muille kesän tullen?

Muusikko Mikko Kuustosen kevät on sujunut leppoisasti. ”Väsäsin uusia biisejä. Olen tehnyt myös podcastia ja muita kirjoitushommia”, hän sanoi vierellään näyttelijätytär Minka Kuustonen. © Tiia Ahjotuli
PMMP:n kanssa paluun tekevä laulaja Mira Luoti ei juuri jännitä esiintymistä. ”Jos kadottaa jännityksen, voi vaihtaa alaa. Lapsenomainen jännitys ja innostus kuuluu säilyttää koko elämän.” © Tiia Ahjotuli
Laulaja Kalle Lindroth lähtee syksyllä viimeiselle kiertueelle Ida Paulin kanssa, sitten duolla on edessä pitkä tauko. ”Puhuimme, kokeillaanko uudestaan eikä sovita mitään. Se pelotti ensin mutta tuntuu nyt tosi hyvältä.” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Ida Paul ja Kalle Lindroth: ”Meillä ei ole ollut ikinä tavoitteena mikään muu kuin tehdä hyvää musaa”

Hyvä ystävykset, laulajat Anna Abreu ja Benjamin Peltonen tapaavat usein. ”Puhumme lähes päivittäin Facetimessa”, Abreu kertoi. © Tiia Ahjotuli
Muusikko Ville Pusa julkaisi pitkän tauon jälkeen uuden kappaleen Varje Dag, joka on jo soinut Ruotsissa ja Norjassa. ”Ajattelin, ettei ketään kiinnosta melodinen kitarapopmusiikki, mutta imua on.” © Tiia Ahjotuli
X