Poliisit panssariautolla Riitta Väisäsen studiokuvauksiin – ”Hätä oli jo hirveä”

Poliisin hyvin varustettu ryhmä yllätti Riitta Väisäsen, joka oli Viva-lehden studiokuvauksissa Helsingin Lauttasaaressa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Riitta Väisästä ei missään vaiheessa pelottanut, vaikka poliisi oli varustautunut näyttävästi. "Poliisit olivat kohteliaita ja mukavia", hän kiittää.

Poliisin hyvin varustettu ryhmä yllätti Riitta Väisäsen, joka oli Viva-lehden studiokuvauksissa Helsingin Lauttasaaressa.
(Päivitetty: )
Teksti: Teksti: Pirjo Kemppinen – Kuvat: Mervi Markkanen, Pia Karapää

Kaikki ei mennyt suunnitellusti, kun Riitta Väisänen saapui Viva-lehden kansijutun kuvauksiin elokuussa 2021. Päivästä teki ikimuistoisen yllättäen paikalle hälytetty poliisi, joka saapui kovissa varusteissa panssariautolla. Paikalla olleet arvuuttelivat, oliko kyseessä jopa valmiusyksikkö Karhu, mutta poliisi käyttää kyseisiä autoja myös tavallisessa partioinnissa.

Näin Riitta muistelee Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan kuvausstudion tapahtumia.

Hirveä hätä yllätti ja toi mutkia matkaan

”Ajelin aikanaan usein Kehä ykköstä pitkin käydessäni Vermon raveissa tai Lauttasaaressa asuneen Pertti ’Spede’ Pasasen luona. Se oli helppokulkuinen väylä, joka sittemmin on tehty hankalaksi, vaikka kiemuroiden ja eritasoliittymien lienee ollut tarkoitus helpottaa liikennettä.

Matka Vivan kuvauksiin sujui silti hyvin ja aikanaan Nesteen pääkonttorina toimineen rakennuksen nähdessäni huokasin helpotuksesta.

Sitten alkoi se, mitä kutsun ’saapumisvessahädäksi’.

Kun nousin Lauttasaarelle vievälle rampille, hätä oli jo hirveä.

Olin saanut hyvät koordinaatit studion sijainnista, mutta ajoin ohi. Soitin meikkaaja Mervi Markkaselle, joka oli minua odottamassa, ja kerroin tekeväni u-käännöksen seuraavalla huoltoasemalla. Hän lupasi varata kadun varresta pysäköintipaikan.

Olen todella hyvä taskuparkkeeraaja, koska käytän hyväkseni näyteikkunoita. Tuolloin en voinut keskittyä siihen. Pysäytin auton pysäköintipaikan liepeille ja painoin hätävilkut päälle. Minullahan oli hätä. Sanoin meikkaaja-Merville, että on pakko mennä vessaan. Hän lupasi jäädä odottamaan auton luokse.

Menin vahingossa ensin sisään väärästä ovesta ja oli pakko istua pidättämään rappusille ennen kuin jatkoin matkaa ja löysin vessan. Onneksi mitään katastrofia ei ehtinyt tapahtua, mutta tuntui kuin olisin juossut maratonin. Otti voimille.”

Poliisit panssariautolla etsi auton omistajaa

”Olin autuaan tietämätön siitä, mitä pihalla sillä aikaa tapahtui.

Stailaaja Hani Haimi oli lähtenyt parkkipaikalle katsomaan, missä minä ja meikkaaja-Mervi viivyimme. He olivat autoni luona, kun paikalle kurvasi poliisit panssariautolla. Poliisit halusivat, että auton omistaja kutsuttaisiin paikalle. Mervi ja Hani eivät kehdanneet sanoa, että olen vessassa. He sanoivat, etten voi tulla paikalle, koska polveni ovat niin kipeät. Mervi yritti soittaa minulle, mutta olin jättänyt puhelimeni apukuskin penkille ja se hälytti siinä.

Poliisin valmiusyksikkö Karhu ja panssaroitu auto

Poliisit astelivat studioon.

Tulin vessasta housuja nostellen. Kuvauksia valvomaan tullut Vivan ulkoasupäällikkö Pia Karapää huikkasi, että minua odottaa vieras. Onneksi en ehtinyt tokaisemaan mitään siitä, että olin meinannut hätiä housuihin. Ajattelin, että joku Pertin lauttasaarelaisista kavereista on nähnyt minut ja tullut tervehtimään. Kuvaustilassa odottikin poliisi täydessä varustuksessa, pamput, pyssyt ja muut välineet lantiolla roikkuen.

Mikäs nyt on hätänä, kysyin, vaikka minullahan siis hätä oli ollut.

Joku oli soittanut hätäkeskukseen, että rekisterinumerollani varustettu Land Cruiser pitää pysäyttää. Poliisit panssariautolla olivat lähteneet perääni Kehä ykkösellä, mutta he eivät saaneet minua kiinni ennen kuin näkivät autoni kadun varressa.

En tiedä vieläkään, miksi minusta ilmoitettiin hätäkeskukseen. En tehnyt ajovirheitä, hätäjarrutusta tai koukannut kenenkään eteen. Kukaan ei soittanut minulle torvea. Yksikään nopeusrajoituksia valvova pönttö ei välähtänyt ja niitä on matkalla varmaankin sata.”

Poliisi keskeytti Riitta Väisäsen kuvaukset.

Poliisin varusteet

Keskustelu jäi raporttia vaille

”Poliisit eivät halunneet nähdä ajokorttia, auton papereita tai puhalluttaa minua. Parinkymmenen minuutin keskustelun jälkeen he poistuivat. Kysyin, mitä he aikovat kirjoittaa raporttiinsa. He vastasivat, etteivät tiedä.

Ehdotin, että he kirjaisivat syyksi inkontinenssin. Lisäsin vielä, että helppoahan se heillä miehillä on, pysähtyvät vain tienvarteen, puun taakse tai pusikkoon seisoskelemaan.

Kun ovi sulkeutui heidän jälkeensä, aloimme nauraa hysteerisinä ja ihmettelimme, miten tällaista voi tapahtua.”

Oikaisu & jutun muokkaus 18.3.2023 klo 12.20: Jutussa alun perin mainittu Karhu-ryhmä oli paikalla olleiden tulkintaa poliisien varusteiden ja panssaroidun maastoauton vuoksi. Juttuun päivitetty, että poliisi käyttää kyseistä autoa myös tavallisen partioinnin yhteydessä.

Riitta Väisänen

Lue myös: Ulosottovelat toivat Riitta Väisäselle mainehaitan ja löivät leiman myös työuraan – ”Tuntuu kuin kaikki saavutukseni olisi mitätöity”

X