Puntti Valtonen juhlii nykyään maltilla – ”Jos aikansa sammio tolkulla kääntää, yhteys itseen, hyvinvointiin ja mielentilaan katoaa”

Nykyään Puntti Valtosen juhlinta on todella maltillista, sillä hän päästi irti ravintolaelämän pyörteistä jo vuosia sitten lähes kokonaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Puntti Valtonen nähdään tänä kesänä Viikinsaaressa Vanhoja poikia -musiikkinäytelmässä.

Nykyään Puntti Valtosen juhlinta on todella maltillista, sillä hän päästi irti ravintolaelämän pyörteistä jo vuosia sitten lähes kokonaan.
Teksti:
Linda Martikainen

Suosittuna vapaa-ajanviettopaikkana tunnettu Viikinsaari on tuttu paikka myös näyttelijä-muusikolle – Puntti Valtonen kun nähdään kesäkuussa Viikinsaaressa Vanhoja poikia -musiikkinäytelmässä.

”Täällä oltiin joskus teatterikouluaikoina, ja silloin saattoi olla mukana muutakin kuin vihannesvoileipää, koska nestetasapaino oli kesäaikana syytä säilyttää ja toteuttaa”, Puntti Valtonen kertoi Viikinsaaren mediapäivässä.

Nykyään Valtosen juhlinta on todella maltillista, sillä hän päästi irti ravintolaelämän pyörteistä jo vuosia sitten lähes kokonaan. Vuosiin mahtuu myös tipattomia ajanjaksoja.

”On ollut kovin rauhallista. Se on auttanut näkemään selkeämmin. Jos aikansa sammio tolkulla kääntää, yhteys itseen, hyvinvointiin ja mielentilaan katoaa. Ei siinä ole järkeä.”

Ensimmäinen kesäloma vuosikausiin

Freelancerina töitä tekevä Puntti Valtonen pitää tänä kesänä yli kuukauden kesäloman ensimmäistä kertaa vuosikausiin.

”Se tulee kyllä tarpeeseen. Olen ollut melkein joka kesä 2000-luvulla jossain. Töitä on riittänyt.”

Puntti Valtonen tekee syksyllä Kuopion kaupunginteatteriin Rosvo ja poliisi -komediaesityksen, ja muutakin on luvassa.

”Perustin muutaman kollegan kanssa myös a cappella kvartetin. Tähtäämme sen kanssa ensi vuoteen.”

Mitä kuuluu muille?

Taneli Mäkelä tähdittää Juha Vainion musiikkiin perustuvaa Vanhoja poikia -musiikkinäytelmää. Työ pitää näyttelijän kunnossa. ”Pitää vähän liikkua ja katsoa, mitä syö. Ei siihen mitään poppakonsteja ole.”
Taneli Mäkelä tähdittää Juha Vainion musiikkiin perustuvaa Vanhoja poikia -musiikkinäytelmää. Työ pitää näyttelijän kunnossa. ”Pitää vähän liikkua ja katsoa, mitä syö. Ei siihen mitään poppakonsteja ole.” © Tiia Ahjotuli
Näyttelijä Ola Tuominen nähdään pääroolissa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -näytelmässä. Tuominen jäi eläkkeelle puolitoista vuotta sitten. ”Viime vuodet olen myös ohjannut ympäri Suomea. On kiva, että muistettiin, että olen myös näyttelijä.”
Näyttelijä Ola Tuominen nähdään pääroolissa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -näytelmässä. Tuominen jäi eläkkeelle puolitoista vuotta sitten. ”Viime vuodet olen myös ohjannut ympäri Suomea. On kiva, että muistettiin, että olen myös näyttelijä.” © Tiia Ahjotuli
Vanhoissa pojissa näyttelevä Tuomas ”Tume” Uusitalo nähdään Helsingin Jäähallissa itsenäisyyspäivänä, kun Sleepy Sleepers tekee 50-vuotisjuhlakonsertin. ”Olin jo junnuna fani, ja on kunnia olla mukana. Se todennäköisesti jää Sleepy Sleepersin viimeiseksi keikaksi.”
Vanhoissa pojissa näyttelevä TuomasTumeUusitalo nähdään Helsingin Jäähallissa itsenäisyyspäivänä, kun Sleepy Sleepers tekee 50-vuotisjuhlakonsertin. ”Olin jo junnuna fani, ja on kunnia olla mukana. Se todennäköisesti jää Sleepy Sleepersin viimeiseksi keikaksi.” © Tiia Ahjotuli
Muusikko ja joogaohjaaja Jore Marjaranta ohjaa joogaa Viikinsaaressa SummerVibes-tapahtumassa. Artistilla riittää keikkoja, ja tulossa on joogaretriitti Saarenmaalle.
Muusikko ja joogaohjaaja Jore Marjaranta ohjaa joogaa Viikinsaaressa SummerVibes-tapahtumassa. Artistilla riittää keikkoja, ja tulossa on joogaretriitti Saarenmaalle. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Jore Marjaranta opettaa senioreille ryhmäliikuntaa – Asahi ei ole joogaa eikä pilatesta 

Entinen tv-kuuluttaja Karita Aaltonen on joogaohjaaja ja hyvinvointivalmentaja. Uusi ura alkoi aivosyöpädiagnoosista 12 vuotta sitten. ”Sanottiin, että kukaan ei ollut selvinnyt siitä. Sain kaksi kuukautta elinaikaa, maksimissaan vuoden. Hurahdin hyvinvointiin.”
Entinen tv-kuuluttaja Karita Aaltonen on joogaohjaaja ja hyvinvointivalmentaja. Uusi ura alkoi aivosyöpädiagnoosista 12 vuotta sitten. ”Sanottiin, että kukaan ei ollut selvinnyt siitä. Sain kaksi kuukautta elinaikaa, maksimissaan vuoden. Hurahdin hyvinvointiin.” © Tiia Ahjotuli
X