Anna-lehti: Avioero oli Saija Tuupaselle pettymys – ”Ero särki myös haaveeni saada lapsia”

Saija Tuupanen on tyytyväinen, että tapasi nykyisen kumppaninsa Sami Hedbergin vasta aikuisiällä. 20 vuotta keikkaillut iskelmätähti kokee itsessään uudenlaista rauhaa ja on oppinut kuuntelemaan kehonsa tarpeita.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Koen, että tässä elämänvaiheessa henkinen ja fyysinen ikäni ovat hyvin tasapainossa", taiteilijajuhlavuottaan viettävä Saija Tuupanen sanoo Annan haastattelussa.

Saija Tuupanen on tyytyväinen, että tapasi nykyisen kumppaninsa Sami Hedbergin vasta aikuisiällä. 20 vuotta keikkaillut iskelmätähti kokee itsessään uudenlaista rauhaa ja on oppinut kuuntelemaan kehonsa tarpeita.
Teksti:
Anni Niittylahti

Taiteilijajuhlavuotta viettävä iskelmätähti Saija Tuupanen, 40, uskoo, että kaikilla asioilla on tarkoituksensa. Saija kertoo Anna-lehden haastattelussa kysyneensä kerran bändikaveriltaan, että onko tämä koskaan nähnyt hänen esiintyvän pahantuulisena.

Bändikaveri vastasi kysymykseen kieltävästi, mutta Saijalla itsellään tuli mieleen kerta, jolloin hän ei pystynyt puhumaan yleisölle kappaleiden välissä, koska pelkäsi purskahtavansa itkuun.

Saija kertoo, kuinka vaikealta tuntui nousta lavalle laulamaan voimaannuttavasta rakkaudesta, kun hän itse voi avioliitossaan huonosti. Jälkikäteen hän on miettinyt, kuinka selvisi kyseisestä ajanjaksosta.

Vuonna 2018 tullutta avioeroa laulaja kuvailee pettymyksenä.

”Jouduin todella tarkastelemaan itseäni ja niitä odotuksia, joita olin loppuelämälleni asettanut. Ero särki myös haaveeni saada lapsia silloisen puolisoni kanssa”, Saija sanoo Annan haastattelussa.

Avoero käynnisti hänessä henkisen matkan, jonka kautta Saija tutustui paremmin itseensä.

”Elämä on ikuista oppimista ja oivaltamista, mutta koen itsessäni uudenlaista rauhaa. Tästä myös ihmiset ympärilläni ovat maininneet minulle.”

Saija on nykyään avoliitossa koomikko Sami Hedbergin kanssa. Iskelmätähti uskoo, että sellaiset ihmiset tulevat hänen elämäänsä, keiden on tarkoituskin. Saija on iloinen, että tutustui Samiin aikuisiällä, kun kumpikin tietää mitä suhteelta ja elämältään haluavat.

Saijan mukaan koomikko ymmärtää hänen esiintyjän työnsä raskauden.

”Kun tulen kotiin kovan keikkaputken päätteeksi, eteisessä saattaa odottaa tsemppilappu.”

Vapaa-aikana pari viihtyy villasukat jalassa kotona tai mökillä. Nykyään Saijalla ei tulisi mieleenkään lähteä baariin, niin kuin hän olisi nuorempana tehnyt.

”Keho on tärkeä työkaluni”

Viime vuonna 40 vuotta täyttänyt Saija kertoo Annalle, että on parin viimeisen vuoden aikana alkanut kuuntelemaan kehoaan entistä enemmän.

”Keho on tärkeä työkaluni, ja haluan, että se jaksaa palvella minua vielä pitkään.”

Urheilullinen laulaja saattaa nykyisin jäädä hyvällä omallatunnolla sohvalle lepäämään, jos on edellisenä päivänä tullut myöhään keikalta. Aiemmin hän olisi lähtenyt aamutuimaan lenkille tai bodypumpiin.

Uudessa joogaharrastuksessa on Saijalle haastetta.

”Lajissa on säpäkälle luonteelleni haastetta, en todellakaan ole tottunut hitaisiin venytyksiin ja ’vain’ hengittelemään! Jos tunti venyy yliajalle, huomaan vilkuilevani kelloa ja käyväni kärsimättömäksi.”

Hän kuitenkin muistuttaa itseään, ettei siinäkään asiassa tarvitse tulla hetkessä valmiiksi.

Lue lisää Anna-lehden numerosta 21/2023. Saija Tuupanen kertoo haastattelussa muun muassa suhteestaan vanhempiinsa ja arvostelun kohteena olemisesta.

Lue myös: Sami Hedberg ja Saija Tuupanen salasivat ensin suhteensa – Nyt pari myös esiintyy yhdessä: ”Saija on opettanut puhumisen merkitystä”

Saija Tuupanen ja Sami Hedberg

Sami Hedberg ja Saija Tuupanen toteuttivat pitkäaikaisen haaveensa ja esiintyvät nyt yhdessä. Sami on nauttinut laulamisesta ja yleisöltä saamastaan energiasta, Saija puolestaan iloitsee saadessaan tuoda esiin myös iloisempaa puoltaan. © Marjo Tynkkynen

X