Sohvaperunoista tuttu Sanna Pikkarainen kysyi äidiltään lupaa Suuri seikkailu -ohjelmaan osallistumiseen: ”Äiti sanoi, että totta kai”

Sohvaperunoista tutulle Sanna Pikkaraiselle Suuri seikkailu oli nimensä veroinen seikkailu. Ennen lähtöä hän kysyi lupaa äidiltään, koska ei tiennyt, kauanko on pois.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Teen Suuri seikkailu -podcastia tällä hetkellä ja taustajuttuja tv-tuotannoissa”, kertoi Selviytyjissäkin mukana ollut Sanna Pikkarainen.

Sohvaperunoista tutulle Sanna Pikkaraiselle Suuri seikkailu oli nimensä veroinen seikkailu. Ennen lähtöä hän kysyi lupaa äidiltään, koska ei tiennyt, kauanko on pois.
Teksti:
Linda Martikainen

”Äiti sanoi, että totta kai. Minulla onkin ollut sellainen pitää elää niin kauan kuin on elämää -tyyppinen ajatus”, Sanna Pikkarainen kertoi Suuri seikkailu -ohjelman pressitilaisuudessa St. George -hotellissa Helsingissä.

Lapissa Sanna Pikkarainen ehti pohtia esimerkiksi isänsä pari vuotta sitten kokemia aivoinfarkteja.

”Siellä oli aikaa miettiä faijaa, itseä, elämän kaarta ja omaa paikkaa. Olimme siellä sopivasti vuodenaikojen taitteessa. Lapissa luonto näytti, että elämä menee eteenpäin. Asioita syntyy ja kuolee. Ihan turha minulla on olla mitään tuntemuksia sitä kohtaan, koska en voi sitä kontrolloida.”

Sanna Pikkarainen pääsi irti kontrollin tarpeesta

Sanna tajusi olevansa osa luonnon kiertokulkua. Oivallus auttoi pääsemään kontrolloimisen tarpeesta, ja hän ymmärsi, että asioiden kuuluu mennä eteenpäin.

Ohjelman jälkeen koettu ärsykkeettömyys ja luonnon läsnäolo jäivät kutkuttamaan Pikkaraista. Kokemus opetti myös, että hän on sosiaalisesti kyvykäs introvertti.

”Sosiaalisissa tilanteissa oleminen vaatii myös sen, että olen paljon yksin”, Pikkarainen naurahti.

Lue myös: TV-Maailman tietovisa – Oletko sohvaperuna, joka todella tuntee tv-ohjelmat ja sarjat? Saatko täydet pisteet?

Millä mielin muut kohti kevättä?

Räppäri Jesse Markin koki monia asioita ensimmäistä kertaa elämässään Suuressa seikkailussa. ”En ollut koskaan laskenut koskea, ryöminyt tunturissa tai suunnistanut ja käyttänyt kompassia. En ollut sytyttänyt nuotiotakaan siten, miten se tuolla tehtiin. Timo inspiroi minut myös nukkumaan ulkona nuotion vieressä. Mielikuvitus oli siinä paljon pahempi kuin mikään muu.”
Räppäri Jesse Markin koki monia asioita ensimmäistä kertaa elämässään Suuressa seikkailussa. ”En ollut koskaan laskenut koskea, ryöminyt tunturissa tai suunnistanut ja käyttänyt kompassia. En ollut sytyttänyt nuotiotakaan siten, miten se tuolla tehtiin. Timo inspiroi minut myös nukkumaan ulkona nuotion vieressä. Mielikuvitus oli siinä paljon pahempi kuin mikään muu.” © Tiia Ahjotuli
Tangokuningas Marko Maunuksela pääsi testaamaan eräilytaitojaan Lapin luonnossa.
Tangokuningas Marko Maunuksela pääsi testaamaan eräilytaitojaan Lapin luonnossa. © Tiia Ahjotuli
Näyttelijä Joonas Saartamo osallistui ensimmäistä kertaa reality-ohjelmaan. Kännykästä luopuminen oli lopulta helppoa. ”Pohdin eniten sitä, kun en voinut olla tyttäreen yhteydessä ja kävin sitä läpi tyttäreni kanssa. Metsiin meneminen ja siellä seikkaileminen on ihan superhauskaa! Mielikuvituksen käyttö siellä tekee myös meistä ihmisistä paljon monipuolisempia.”
Näyttelijä Joonas Saartamo osallistui ensimmäistä kertaa reality-ohjelmaan. Kännykästä luopuminen oli lopulta helppoa. ”Pohdin eniten sitä, kun en voinut olla tyttäreen yhteydessä ja kävin sitä läpi tyttäreni kanssa. Metsiin meneminen ja siellä seikkaileminen on ihan superhauskaa! Mielikuvituksen käyttö siellä tekee myös meistä ihmisistä paljon monipuolisempia.” © Tiia Ahjotuli
”Yövyin pääosin makuupussissa ulkona. Kyllä siellä aika kovilla sai olla, olisi ehkä kannattanut vähän urheilla. Välillä olin aivan puhki”, aprikoi näyttelijä Timo Lavikainen, joka on kouluttautunut myös eräoppaaksi.
”Yövyin pääosin makuupussissa ulkona. Kyllä siellä aika kovilla sai olla, olisi ehkä kannattanut vähän urheilla. Välillä olin aivan puhki”, aprikoi näyttelijä Timo Lavikainen, joka on kouluttautunut myös eräoppaaksi. © Tiia Ahjotuli
X