Lauri Tähkä: Olen omillani kaikessa ja se on vapauttavaa

Lauluntekijä Lauri Tähkä uskaltaa vihdoin sanoa ääneen olevansa taiteilija.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lauri Tähkän elämänilo on palannut. Kuva: Pekka Mustonen.

Lauluntekijä Lauri Tähkä uskaltaa vihdoin sanoa ääneen olevansa taiteilija.
Teksti:
Virpi Valtonen

Radio Suomipopin Aamulypsy-risteilyllä ensimmäistä kertaa uuden Hurmaan-albuminsa kappaleita esittänyt Lauri Tähkä on innoissaan asioista, jotka on oppinut itsestään tehdessään toista sooloalbumiaan.

Suosikkilaulajan Polte-nimistä esikoissooloalbumia myytiin peräti 50 000 kappaletta, ja marraskuun 9. päivänä Tähkä täyttää pyöreitä vuosia. Lähes nelikymppiseksi asti mies on kuitenkin potenut eräänlaista syyllisyyttä ammatistaan lauluntekijänä.

”Mulle on valjennut vasta nyt oikeasti se, että saan tehdä tätä työtä ja että tää on mun elämää. Mun ei tarvitse enää kuten männävuosina tuntea tai kantaa syyllisyyttä siitä, että teen tällaista työtä ammatikseni”, Tähkä tunnusti Seuralle.

”Olen keikkaillut 14-kesäisestä asti ja tehnyt muita duuneja siinä kyljessä. Mutta en ole uskaltanut myöntää ja tunnustaa itselleni kuin vasta nyt, että olen taiteilija ja lauluntekijä. Se on antanut rauhan taiteen tekemiseen ja vapauttanut minua ihmisenä. Olen tosi omillani kaikessa ja se on vapauttavaa”, mies kertoi tyytyväisenä.

Lukot auki

Hyvin henkilökohtaista albumia tehdessä lauluntekijällä ei ole ollut minkäänlaisia lukkotiloja.

”Elämänilo on ollut kadoksissakin joinakin vuosina, mutta nyt olen ollut tosi hyväntuulinen jo pitkän aikaa. Hyvä bore on ollut, se on muuttunut ihan täysin”, Tähkä kuvailee ja kertoo olevansa innoissaan 18. lokakuuta alkavasta kiertueesta. Ennen tien päälle lähtöä hän aikoo kuitenkin ladata akkujaan nukkumalla kotonaan.

”Ajan keikoiltakin mielelläni kotiin, että saan nukkua edes sen kuusi tuntia”, univaikeuksista ajoittain kärsivä muusikko paljasti.

Tähkä aikoo seurata keväällä 2014 The Voice of Finland -ohjelmaa, jonka tähtivalmentajan viitasta mies päätti luopua Paula Koivuniemen tavoin kahden menestyneen kauden jälkeen.

”Jossakin vaiheessa Latesta saatiin niin väärä kuva, mutta Voicessa yleisö näki, mitä mä olen. Tulin takaisin sellaiseksi koko kansan Lateksi”, mies summaa ohjelman mukanaan tuomia positiivisia asioita.

X