Meeri Paavilainen ja Erkki Mela voittivat Suomen Paras Duo -kisan

Ensimmäinen Suomen Paras Duo -kilpailu sai keskiviikkona komean päätöksen Kalajoella Ravintola Dyynissä. Tiukan kisan voittajaksi selvisi Duo Meeri & Erkki.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Meeri Paavilainen ja Erkki Mela voittivat ensimmäisen Suomen Paras Duo -kilpailun. Kuva: Aulis Yppärilä.

Ensimmäinen Suomen Paras Duo -kilpailu sai keskiviikkona komean päätöksen Kalajoella Ravintola Dyynissä. Tiukan kisan voittajaksi selvisi Duo Meeri & Erkki.
Teksti:
Raija Vesala

Kisan päätteeksi  tuomaristo joutui tekemään vaikeita päätöksiä. Duot esittivät kolmen kappaleen sijaan viisi kappaletta. Näin tuomaristo sai hyvän käsityksen siitä, millaisia nämä duot ovat ohjelmistoltaan. Kolmen kärjen valinta ei silti ollut helppo, sillä kaikki duot olivat erittäin tasavahvoja.

Voittajaksi selvisi  Duo Meeri & Erkki (Meeri Paavilainen, Erkki Mela), kakkoseksi sijoittui duo  Jari Uutela & Salla Flinkman ja kolmanneksi  Pieni Liikkuva Orkesteri (Maija Sipiläinen, Jari Erma).

Voiton ratkaisi tuomariston mukaan Meerin täydellisen puhdas ja laaja äänirekisteri sekä Erkin häkellyttävä taito käsitellä kitaraa. Parin kemia oli upeaa katseltavaa ja kuunneltavaa. Meerin uskomaton karisma ja Erkin eläytyminen musiikkiin olivat tuomariston mielestä aivan omaa luokkaansa.

Jari Uutelan ja Salla Flinkmanin ammattimaisuus taas kuului ensimmäisestä sävelestä alkaen. Accapellana aloitettu keikka hiljensi Dyynin. Kitaroiden tullessa mukaan nosti duon energiatason huippuunsa. Kontakti yleisöön, sekä heidän iloisuutensa ja rentoutensa ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Pari on hitsautunut yhteen ja he ovat myös loistavia lauluntekijöitä.

Kolmanneksi sijoittunut Pieni Liikkuva Orkesteri sai kiitosta Maijan kansainvälistä tasoa olevasta jazz-laulannasta  ja Jarin tyylikkäästä kitaroinnista. Myös Maijan taito käsitellä eri soittimia (Cajon, poikkihuilu ja saksofoni) tuli hienosti esiin monipuolisissa kappalevalinnoissa.

Kuudesta finalistista yleisön suosikiksi nousi porilainen Duo Coverdose, jolta ei menoa ja asennetta puuttunut. Herrojen soittotaito ja matkalaukkubasari yhdistettynä stemmalauluihin oli virkistävää kuultavaa.

Tuomaristossa istuivat Mervi Järkkälä, Kaje Komulainen, Raimo Hentunen, Maria Kiiski ja Christian Casagrande.

X