Piia Pasanen: Juhlapukuni ei ole tänä vuonna perinteinen

Kokenut Linnan juhlien selostaja jännittää Tampere-talon itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Nyt tulee täysi tusina täyteen”, itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton selostaja Piia Pasanen laskee. Kuva: Pekka Nieminen/Skoy.

Kokenut Linnan juhlien selostaja jännittää Tampere-talon itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa.
Teksti:
Virpi Valtonen

Tämänvuotisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tv-lähetyksen juontaja Piia Pasanen paljasti jännittävänsä tulevaa selostustyötään, vaikka onkin jo kokenut Linnan juhlien kävijä.

”Asiaan kuuluu, että jännitän tänäkin vuonna, vaikka tämä tulee olemaan jo 12. kertani itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Halosen kaudella olin kaksi kertaa äitiyslomalla, mutta nyt tulee täysi tusina täyteen”, Ylen uutisankkurinakin tunnettu Pasanen kertoi Seuralle.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Tampere-talossa. Ohjelmassa on perinteisten tanssiaisten sijaan juhlakonsertti, jossa esiintyy Santtu-Matias Rouvalin johtama Tampere Filharmonia sekä muun muassa Vesa-Matti Loiri.

”Mielestäni on hyvä ettei juhlaa ole edes yritetty tehdä samalla tavalla kuin Presidentinlinnassa. On ihan kivaa ja raikasta juhlia muualla kuitenkaan perinteitä rikkomatta. Kyllä Suomen kansa voi olla yhden vuoden ilman tansseja”, Pasanen arvioi.

Hänellä on lähiaikoina edessä tutustumiskäynti Tampere-taloon, koska tv-lähetyksen toteuttaminen on siellä tyystin erilaista kuin Linnassa.

”Täytyy käydä paikan päällä tekemässä kartoitus. En edes muista milloin olisin viimeksi käynyt Tampere-talossa. Siitä on kauan.”

Upeita juhlapukuja Linnan juhliin suunnitellut Katri Niskanen vastasi Piia Pasasen iltapuvuista toissakesänä tämän juontaessa ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoita. Yhteistyölle saadaan jatkoa pian.

”Katri tekee minulle puvun itsenäisyysjuhliin. Puku on takaa pitkä, edestä lyhyempi. Se on juhlava, mutta ei perinteisen pitkä ja siinä on helppo liikkua”, Pasanen paljasti tulevasta juhla-asustaan.

Kun tänä vuonna juhlavastaanoton pukusuosituksena on miehillä frakin sijasta tumma puku voivat naisetkin käyttää pitkän puvun sijasta lyhyttä pukua.

X