Rakel Liekki: En halua olla sivustakatsoja

Rakel Liekki suuteli ihmisoikeuksien puolesta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Raakel Liekki osallistuu tasaisin väliajoin mielenosoituksiin. Kuva: Jukka Pakarinen/Skoy.

Rakel Liekki suuteli ihmisoikeuksien puolesta.
Teksti:
Virpi Valtonen

Kuvataiteilija Rakel Liekki kertoi piirtävänsä jännetuppitulehduksen uhallakin vimmaisesti kuvia eri vuosikymmenten mielenosoituksissa olleista naisista. Hänen taidenäyttelynsä Helsingin Kallion Kunsthallessa avautuu lokakuun puolivälissä. Valmiiksi pitäisi saada 16 piirroksen lisäksi muutama maalaus aiheesta.

”Olen itse ollut teini-ikäisenä paljonkin eläinoikeusaiheisissa mielenosoituksissa. Viimeksi olin Venäjän suurlähetystön edessä järjestetyssä mielenosoituksessa, jossa ihmiset suutelivat sen puolesta, että ihmisoikeudet toteutuisivat myös Venäjällä”, Liekki kertoi.

Tällä kertaa kyseessä oli varsin rauhallinen mielenosoitus, jossa oli mukana niin perheitä kuin lapsiakin.

”Toin mukanani sangollisen liituja ja piirtelimme katuun sydämiä ja sateenkaaria. Paikalla ollut virkavaltakin vain hymyili ja vilkutteli meille”, Liekki kertoi tilaisuuden tunnelmasta.

”Yritän tasaisin väliajoin osallistua mielenosoituksiin. Minulle ei riitä se, että painan facebookissa tykkää-nappia tai jaan jonkun linkin eteenpäin. En halua olla niitä ihmisiä, jotka katsovat asioita sivusta. On helpompi katsoa itseään peilistä kun on edes yrittänyt tehdä jotain asioiden parantamiseksi.”

 

X