Joonas Saartamo: "Olen mahdollisesti koko vuoden tipattomalla"

Päärooli Juoppohullun päiväkirja-elokuvassa sai Joonas Saartamon miettimään juhlimistapojaan. Hän harkitsee viettävänsä koko vuoden ilman alkoholia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Joonas Saartamo (oik) esittää pääroolia Juoppohullun päiväkirjassa. Leffa perustuu Juha Vuorisen kirjaan.

Päärooli Juoppohullun päiväkirja-elokuvassa sai Joonas Saartamon miettimään juhlimistapojaan. Hän harkitsee viettävänsä koko vuoden ilman alkoholia.
Teksti:
Virpi Valtonen

Viime perjantaina ensi-iltansa saaneen Juoppohullun päiväkirja -elokuvan pääroolin vetänyt näyttelijä Joonas Saartamo myöntää roolin olleen erittäin haastava sekä fyysisesti että henkisesti. Saartamo valmistautui rooliinsa omia rajojaan testaten. Hän laittoi elämänsä ranttaliksi ja kokeili käytännössä millaista alkoholistin arki on. Alkoholia kului päivittäin ja siinä määrin, että mies päätyi pohtimaan myös henkilökohtaisia valintojaan siviilissä.
”En ole kenellekään tätä sanonut, mutta olen miettinyt että olisin mahdollisesti koko vuoden tipattomalla. On ollut hyvä nähdä läheltä sitä elämää, jota ihmiset tuolla sillan alla elävät. Olisi hyvä kyseenalaistaa juhlismistapojamme”, Saartamo pohti leffan kutsuvierasensi-illassa Helsingissä.
Alkuvuoden Saartamo, 32, aikoo ottaa rauhallisemmin keskittyen elämiseen ja läheisten kanssa olemiseen. Avoliitossa asuva Saartamo valmistui viime vuonna teatteritaiteen maisteriksi ja hänet palkittiin Jussi-patsaalla Einon roolista Hiljaisuus-elokuvassa. Saartamo on näyttelijä Eija Ahvon ja manageri Matti Saartamon poika.

X