Tomi Björck: Olen tällainen häröpallo

Huippukokki Tomi Björk kokkasi hyväntekeväisyysillallisella nimekkäille vieraille, joista muun muassa Elastinen ja Sami Hedberg esiintyivät ruokapalkalla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tomi Björckiä pyydettiin Suomen World Visionin lähettilääksi. Viestintäjohtaja Unna Lehtipuu kertoi maailmalla lähettiläinä olevan muitakin huippukokkeja. Kuva: Pekka Mustonen.

Huippukokki Tomi Björk kokkasi hyväntekeväisyysillallisella nimekkäille vieraille, joista muun muassa Elastinen ja Sami Hedberg esiintyivät ruokapalkalla.
Teksti:
Lauri Sihvonen

Kolme menestyvää ravintolaa Helsingissä ja yksi Tukholmassa. Televisio-ohjelmia, vaimo ja vasta kahdeksankuinen Joakim-poika.

Voisi kuvitella, että MasterChef Suomi –ohjelmasta ja vasta päättyneestä Junior MasterChef -kokkikisastakin tutulla ravintoloitsijalla ja kokilla Tomi Björckillä olisi kiirettä jo riittämiin, mutta kun Suomen World Vision pyysi miestä lähettilääkseen, hän ei epäröinyt hetkeäkään. Björck matkustaa lähettilään roolissaan helmikuussa viikoksi Sri Lankaan, missä hänellä on nykyään kummilapsi.

Mielikuva- ja makumatkalle Sri Lankaan päästiin kuitenkin jo tällä viikolla, kun Björck järjesti ravintolassaan Farangissa ainutlaatuisen Farang for Sri Lanka -hyväntekeväisyysillallisen, jossa nautittiin seitsemän ruokalajin Sri Lanka -henkinen menu viineineen.

Illan teemana oli ”Syö hyvää, tee hyvää”. Tuotto ohjataan lasten ravitsemusta edistävään työhön Sri Lankaan.

Huiput ruokapalkalla

Ruokapalkalla paikalle saatiin huippuesiintyjiä: kantaravintolakseen Farangin nimenneet räppäri Elastinen ja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmastakin tuttu stand up -koomikko Sami Hedberg. Illallispöytään istuivat muun muassa supersuosittu artisti Jare ”Cheek” Tiihonen ja kansanedustaja Jaana Pelkonen.

”Olen välillä tällainen häröpallo. Välillä tuntuu, että täytyisi sitoa itseni jollain narulla kiinni, jotta pysyisin paikoillani”, Tomi Björck tunnusti ennen illallisen alkua ja kertoi ahertaneensa keittiössä aamukahdeksasta alkaen.

”Mutta en mä tässä olisi jos en olisi hyvä organisoimaan asioita. Joku voisi jopa sanoa, että olen kontrollifriikki”, jokaisen illallisvieraan kädestä pitäen tervetulleeksi toivottanut huippukokki pohdiskeli.

”Tämä ei ole mun ilta tai meidän ilta. Tänään tehdään hyvää ja mielikuvamatka Sri Lankaan”, mies jutteli.

Björckin neljäs helsinkiläisravintola Bronda avaa ovensa maaliskuussa Helsingin Esplanadinpuiston reunalle Korkeavuorenkadun ja Eteläesplanadin kulmaan.

X