12-vuotias oppilas kuoli – Tämä Vantaan kouluampumisesta tiedetään

Vantaan Viertolan koululla tapahtui kouluampuminen 2. huhtikuuta 2024. 12-vuotias koulun oppilas menehtyi ja kaksi loukkaantui vakavasti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vantaan Viertolan koulun Jokirannan toimipiste huhtikuun 2. päivä 2024. Ensimmäinen poliisipartio saapui paikalle klo 9.17.

Vantaan Viertolan koululla tapahtui kouluampuminen 2. huhtikuuta 2024. 12-vuotias koulun oppilas menehtyi ja kaksi loukkaantui vakavasti.
(Päivitetty: )
Teksti:
Jesse Raatikainen

Vantaan Viertolan koululla tapahtui ampumavälikohtaus tiistaiaamuna 2. huhtikuuta. Poliisi tiedottaa, että 12-vuotias oppilas on kuollut ja kaksi loukkaantunut vakavasti.

Loukkaantuneet olivat samanikäisiä. He ovat parhaillaan sairaalahoidossa Uudessa lastensairaalassa, HUS tiedottaa.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tiedon klo 9.08. Kouluampuminen tapahtui Jokirannan koululla, joka on osa Viertolan koulua.

Rikoksesta epäilty 12-vuotias Viertolan koulun oppilas poistui koulun alueelta, mutta poliisi sai hänet kiinni klo 10 Siltamäestä, Helsingistä. Epäillyllä oli hallussaan ampuma-ase. Helsingin Sanomien mukaan kyseessä oli luvallinen, lähisukulaiselle kuulunut ase.

Kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti ja epäilty myönsi teon. Virallisia kuulusteluja ei kuitenkaan ole vielä tehty. Viitteitä nuorisorikollisuuteen tai aiempaa rikostaustaa ei ole. Kouluampuminen on poliisin tutkinnassa murhana ja murhan yrityksinä.

Kouluampuminen järkyttää maan johtoa

Presidentti Alexander Stubb kommentoi tapahtumaa viestipalvelu X:ssä.

”Olen järkyttynyt Vantaan tapahtumien johdosta. Esitän syvimmän osanottoni menehtyneen koululaisen omaisille. Toivotan voimia toipumiseen loukkaantuneille. Koulun kaikki oppilaat ja henkilökunta ovat ajatuksissani”, Stubb kirjoittaa.

Myös pääministeri Petteri Orpo ja sisäministeri Mari Rantanen ovat reagoineet tapaukseen.

Lue myös: Kaksplus: Näin käsittelet kouluampumista lapsen kanssa – yhden tunteen vahvistaminen erityisen keskeistä

X