Eduskunnasta pudonnut Jussi Niinistö ennustaa vaikeita hallitusneuvotteluita ja harkitsee paluuta akateemiselle uralle – Miten käy Sinisen tulevaisuuden?

Jussi Niinistö uskoo vaikeiden hallitusneuvotteluiden olevan ohi juhannukseen mennessä. Muussa tapauksessa toimitusministeriö on valmis jatkamaan vaikka jouluun asti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jussi Niinistö uskoo vaikeiden hallitusneuvotteluiden olevan ohi juhannukseen mennessä. Muussa tapauksessa toimitusministeriö on valmis jatkamaan vaikka jouluun asti.
(Päivitetty: )
Teksti:
Miikka Järvinen

Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoo Seuralle harkitsevansa mahdollisuutta palata akateemiselle uralle.

”Hoidan tätä toimitusministeriön puolustusministerin tehtävää. Sen jälkeen  on mahdollista palata akateemiselle puolelle jatkamaan historian tutkimusta siitä, mihin aikanaan jäin, kun siirryin politiikan pariin”, Jussi Niinistö sanoo.

”Ei mitään päivänpolttavaa”

”Tässä on pari muutakin hanketta, mutta ei mitään päivänpolttavaa. Täytyy miettiä muitakin mahdollisuuksia, joita minulla on edessä. En voi sen tarkemmin valottaa, mutta jotain ihan uutta, ei politiikkaa eikä akateemista tutkimusta.”

Niinistö on historiantutkija ja koulutukseltaan filosofian tohtori. Hän on ollut Suomen historian dosentti Helsingin yliopistossa ja Suomen sotahistorian dosentti Maanpuolustuskorkeakoulussa vuodesta 2004.

Perussuomalaisten listoilta Arkadianmäelle

Vuonna 2011 ensimmäistä kertaa perussuomalaisten listalta eduskuntaan valitusta Niinistöstä tuli Sipilän hallituksen puolustusministeri 2015. Niinistö erosi perussuomalaisista 13.6.2017 ja siirtyi Uusi vaihtoehto –ryhmään, jonka pohjalta syntyi Sininen tulevaisuus -puolue.

Sipilän hallitus erosi 8.3.2019 sote-uudistuksen kaaduttua mutta jatkaa toimitusministeriönä uuden hallituksen muodostamiseen asti.

Kuinka nopeat hallitusneuvottelut ovat edessä, jos katsoo vaalitulosta?

”Nyt pystyy sanomaan, että pidempään siinä kestää kuin neljä vuotta sitten. Silloin Sipilän hallitus astui tehtäväänsä 29. toukokuuta.

Nyt on Euroopan parlamentin vaalit tulossa toukokuun lopulla. Luulen, että sitä ennen ei hallitusohjelmaa saada kasaan.

Toisaalta, Suomi aloittaa EU:n puheenjohtajakauden heinäkuun alusta, joten uskoisin, että sitä ennen hallitus on pystyssä. Perinteiseen suomalaiseen tapaan hommat saada hoidettua juhannukseen mennessä, veikkaisin että näin käy, ja jos ei, niin toimitusministeriö on valmis jatkamaan vaikka jouluun.”

Miltä näyttää Sinisen tulevaisuuden tulevaisuus?

Hajoaako ilman yhtään kansanedustajaa jäänyt puolue, kuten sinisten kansanedustaja Simon Elo vihjasi Ylelle vaali-iltana?

”Puoluehallitus kokoontuu tänään maanataina. En kuulu hallitukseen enkä tiedä, mitä on tuumailtu, mutta ajattelin mennä kuuntelemaan, pannaanko pillit pussiin vai jatketaanko.”

X