Halla-ahon puheenjohtajuus repi perussuomalaiset kahtia - Persujen kovimmat vaikuttajat loikkasivat Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään

Parikymmentä Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalintaan tyytymätöntä perussuomalaista kansanedustajaa on perustanut Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Parikymmentä Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalintaan tyytymätöntä perussuomalaista kansanedustajaa on perustanut Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän.
(Päivitetty: )
Teksti:
Miikka Järvinen

Perussuomalaisesta eduskuntaryhmästä on tänään eronnut parisenkymmentä kansanedustajaa, jotka ovat perustaneet uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto.

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä on kerännyt taakseen vaikutusvaltaisimmat perussuomalaiset parlamentaarikot. Ryhmään ovat liittyneet puheenjohtaja Simon Elon lisäksi ulkoministeri Timo Soini, puolustusministeri Jussi Niinistö, kulttuuriministeri Sampo Terho ja työministeri Jari Lindström.

Ryhmän varapuheenjohtajina toimivat Tiina Elovaara, Kike Elomaa ja Ari Jalonen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä siihen ovat loikanneet myös Reijo Hongisto, Kimmo Kivelä, Kari Kulmala, Anne Louhelainen, Pirkko Mattila, Lea Mäkipää, Hanna MäntyläMartti Mölsä, Pentti Oinonen, Vesa-Matti SaarakkalaKaj Turunen ja eduskunnan puhemies Maria Lohela. 

”Perussuomalaiset eivät enää ole se puolue johon liityimme ja jota rakastimme. Tämä on äärettömän kova, mutta loppujen lopuksi yllättävän helppo päätös, sillä tänään päätimme siitä keitä me olemme”, puheenjohtaja Simon Elo kertoo.

”Me vastaamme nyt ennen kaikkea omille äänestäjillemme. Sen minkä yli puolimiljoonaa on antanut, ei voi alle tuhat pois ottaa. Ne voimat jotka puoluetta tällä hetkellä pyörittävät, eivät edusta sitä kenttää, jonka minä tunnen”, varapuheenjohtaja Tiina Elovaara sanoo ryhmän tiedotteessa.

Lue myös:

Kommentti: Kukaan ei rankaisematta pilaa Timo Soinin puoluetta – Uusi vaihtoehto romuttaa halla-aholaisten tuulensuojan – Seura.fi 13.6.2017

X