Jäikö sinultakin veromätkyt maksamatta? Verovirasto odottaa vielä 120 000 asiakkaan jäännösveroja eli 110 miljoonaa euroa

Mikäli 3.12.2018 erääntyneet jäännösverot jäivät maksamatta, viivästyskorko juoksee jo. Tarkasta maksutilanteesi OmaVerossa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mikäli 3.12.2018 erääntyneet jäännösverot jäivät maksamatta, viivästyskorko juoksee jo. Tarkasta maksutilanteesi OmaVerossa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Katariina Taleva

Verovuoden 2017 jäännösveron ensimmäinen erä on maksamatta yhä 120 000 asiakkaalla, tiedottaa Verovirasto. Verovirasto odottelee vielä 110 miljoonan euron arvosta maksamattomia mätkyjä.

Jäännösvero on jaettu kahteen erään, jos sen määrä on 170 euroa tai enemmän. Toisen erän eräpäivä on 1.2.2019.

Jos asiakas on ottanut käyttöön sähköisen viranomaisasioinnin osoitteessa suomi.fi/viestit, hän saa yhteenvedon ainoastaan OmaVeroon. Henkilöasiakkaat voivat kirjautua OmaVeroon verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Myöhässä olevalle jäännösverolle pitää maksaa viivästyskorkoa maksupäivään asti

Verovirasto muistuttaa maksamaan jäännösvero yhteenvedon maksukehotuksessa annetuilla maksutiedoilla ja siinä ilmoitettuun eräpäivään 22.1.2019 mennessä. Yhteenvedon maksukehotuksessa näkyvä viivästyskorko on laskettu valmiiksi eräpäivään asti.

Jäännösveron voi myös maksaa ennen viimeistä eräpäivää. Tässä tapauksessa oikean viivästyskoron määrän voi laskea OmaVerossa tai korkolaskurilla.

Maksun voi suorittaa myös verkkomaksuna OmaVeron kautta, jolloin viivästyskoron määrä on lisätty suoraan maksettavaan määrään.

Verovelkatilanteesta riippuen asiakas voi saada  1-3 maksukehotusta yhteenvedossa ennen jäännösveron lähettämistä ulosottoon.

Yhteenvedosta saa aina ilmoituksen, ennen kuin  maksamattomat verot lähetetään ulosottoon. Mahdollisissa maksuvaikeuksissa voit myös hakea maksujärjestelyä OmaVerossa.

Jos jäännösvero on maksettu juuri ennen yhteenvedon muodostamista kuun lopussa, tieto ei ole ehtinyt päivittyä Verohallintoon. Jos vero on jo maksettu, yhteenvedossa annettu maksukehotus on aiheeton.

Mätkyt jäävät historiaan

Vuonna 2019 jäännösveron eräpäivät riippuvat oman verotuksesi päättymispäivästä. Valtaosalla henkilöasiakkaista mahdollinen jäännösveron ensimmäinen erä tulee maksettavaksi jo elokuussa.

Jäännösveron määrän ja eräpäivät jokainen näkee keväällä saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

X