Vauvat ovat jo tuttu näky leffassa – Nyt koirat pääsevät ensi kertaa Suomessa elokuviin!

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Koirat pääsevät elokuviin
© iStock
Nordisk Film järjestää ainutlaatuisen kutsuvierasnäytöksen. Isle of Dogs -elokuvaa saavat tulla tulla katsomaan koirat ihmiskavereidensa kanssa.

Elokuvan levittäjä Nordisk Film haluaa juhlistaa koirista kertovaa Isle of Dogs -animaatioelokuvaa järjestämällä erikoisen ensi-illan. Kutsuvieraiksi elokuvateatteriin pääsevät nyt koirat läheistensä kanssa.

”Mukana on myös julkisuudesta tuttuja kasvoja, jotka tuovat lemmikkinsä mukaan elokuviin”, Nordisk Filmin tiedottaja Katja Viitalähde-Annala kertoo.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun koirille järjestetään oma ensi-ilta. Vastaavien näytösten järjestämistä tulevaisuudessa ei ole ainakaan vielä suunniteltu.

”Idea syntyi elokuvan aiheen kautta, sillä se sopii tällaiseen näytökseen. Koirista kertova elokuva sopii koirille ja niiden ihmisystäville.”

 

Lemmikkieläinten läsnäolo on huomioitu, ja näytöksessä on tarjolla koirille sopivia leffaherkkuja.

Onko yli puolentoista tunnin elokuva kuitenkin liian pitkä karvaisille kavereille?

”Koirien ehdoilla mennään. Näytökseen saa tulla koiran kanssa kaksi ihmiskaveria, joten toinen voi tarvittaessa poistua salista koiran kanssa”, Katja Viitalähde-Annala selittää.

Animaatiossa ei ole käytetty tietokoneita

Vaikka nykyään lähes kaikki animaatiot tehdään tietokoneilla, Isle of Dogs on poikkeus. Elokuva on omalaatuisista komedioistaan tunnetun Wes Andersonin toinen nukkeanimaatio, jonka kaikki hahmot on valmistettu käsityönä.

”Elokuva on aikuisille tehty, mutta sopii myös lapsille”, Katja Viitalähde-Annala kertoo.

Isle of Dogs voitti Berliinin elokuvajuhlilla palkinnon parhaasta ohjauksesta. Animaation ääninäyttelijöinä on nimekkäitä elokuvatähtiä, kuten Scarlett Johansson, Frances McDormand, Greta Gerwig ja Bryan Cranston.

Animaatioelokuva Isle of Dogs saa ensi-iltansa Suomessa 11. toukokuuta 2018.

Mitä mieltä olet lemmikkieläimistä elokuvateatterissa?

X