Leijonat ja Poika palasivat kotiin – Kapteeni ”Mörkö” Anttilan pieni tytär ikävöi isäänsä – Nuoret fanit saivat näppituntumaa mestaruuspokaaliin

Leijonien MM-kultajuhla jatkuu nyt kotimaassa. Seura haisteli voittotunnelmia, kun legendaarinen Mörkölento laskeutui Helsinki-Vantaalle pari tuntia myöhässä. 

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Leijonien MM-kultajuhla jatkuu nyt kotimaassa. Seura haisteli voittotunnelmia, kun legendaarinen Mörkölento laskeutui Helsinki-Vantaalle pari tuntia myöhässä. 
(Päivitetty: )
Teksti:
Miikka Järvinen

Kapteeni Marko ”Mörkö” Anttilaa olivat vastaanottamassa vanhemmat, puoliso ja tytär.

”Missä rattaat on?” tytär Iita Anttila kysyy.

”Missä rattaat… ei isi tiedä, mihin sä jätit ne?” hämmentynyt kultajoukkueen kapteeni ihmettelee.

Kapteeni Marko Anttilan vaimo Heidi oli käynyt Bratislavassa katsomassa finaalia. Pariskunnan kaksivuotiaalla Iita-tyttärellä oli ehtinyt MM-kisojen aikana tulla kova ikävä isää. © Pekka Nieminen / Otavamedia

Puoliso Heidi Anttila kertoo Seuralle olevansa vielä pöllämystynyt finaalista.

”Tyttö on ollut kovasti ikävissään ja ujosteli, kun Marko on ollut leirillä paljon”.

Maalivahti Kevin Lankista Mörkö kehuu vuolaasti.

”Ilmiömäinen, en tuntenut kaveria yhtään ennen turnausta. Veti kyllä hienon turnauksen. Rauhallinen ja itseluottavainen.”

Ilmiömäisillä torjunnoilla hämmästyttänyt maalivahti Kevin Lankinen jakoi nimikirjoituksia aidan takana odottaneille faneilleen. © Pekka Nieminen / Otavamedia

Lankinen itse kertoo tyttöystävänsä käyneen Bratislavassa tervehtimässä.

”Hän on ollut iso tuki ja turva mulle. Ollaan oltu pitkään yhdessä, täytyy kiittää häntä siitä kaikesta tuesta mitä olen saanut vuosien varrella. Seitsemäs vuosipäivä lähestyy. Lukiossa tavattiin ja siitä asti ollaan oltu”, Lankinen kertoo.

Lukumiehenä tunnettu maalivahti paljasti Seuralle matkalukemistonsa.

”Mulla oli pari kirjaa. Toinen oli sellainen kuin Pieni elämä, kirjoittanut Hanya Yanagihara. Toinen oli Daniel Kahnemanin Thinking fast and slow, jota kerkesin vasta ajatella kun oli aikamoista hujakkaa. Oli aika paljon kaikkea muutakin tekemistä, en pidä itseäni kaikista pahimpana lukutoukkana mutta se on mukavaa ajanvietettä ja vartinkin iltaisin tulee aika paljon luettua”, Lankinen paljastaa.

Torilla tavataan

Marko Anttila käy antamassa nimmarin aidan takana sinnikkäästi odottaneille nuorille faneilleen. Alexander Laakso, 5 ja Rasmus Laakso, 8, ovat olleet paikalla tuntikausia äitinsä Sabina Holopaisen kanssa.

Sabina Holopaisen pojat Alexander ja Rasmus Laakso saivat Mörköltä nimikirjoitukset. © Pekka Nieminen / Otavamedia

”Kahdelta tultiin ja otettiin päiväunet välillä. Voin sanoa, että muutama suklaapatukka on mennyt. Ja sitten kun Mörkö tuli, oikeesti, ja Poika. Kosketitko Poikaa?” Sabina Holopainen kysyy.

”Joo, hanskalla”, nuoret Mörkö-fanit toteavat yhteen ääneen.

Ilta jatkuu Kaisaniemen puistossa kansanjuhlan merkeissä.

 

 

X