Maalipörssin kärkinimi Teemu Pukki palkittiin Englannin Mestaruussarjan parhaana pelaajana: ”Pelaan elämäni parasta peliä”

Englantilaisen jalkapalloseura Norwich Cityn hyökkääjä Teemu Pukki on valittu sarjakauden parhaaksi pelaajaksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Englantilaisen jalkapalloseura Norwich Cityn hyökkääjä Teemu Pukki on valittu sarjakauden parhaaksi pelaajaksi.
(Päivitetty: )
Teksti:
Alisa Kaukio

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki, 29, on pelannut englantilaisjoukkue Norwich Cityn paidassa unohtumattoman kauden. Hän on toistaiseksi viimeistellyt 37 ottelussa 26 sarjamaalia, joilla hän johtaa maalitilastoa.

Seuraennätys rikki ennätysvauhdilla – Valinta sarjakauden parhaaksi pelaajaksi

Helmikuussa Pukki rikkoi seuraennätyksen saavutettuaan 20 sarjamaalin rajapyykin nopeammin kuin yksikään Norwich-pelaaja koskaan. Suomalaishyökkääjä tarvitsi 20 sarjamaaliin vain 28 peliä. Samalla hän ohitti Shefki Kuqin eniten maaleja yhden Mestaruussarjakauden aikana tehneenä suomalaispelaajana.

Englantilaisen jalkapallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Sky Bet Championshipissa pelaavan Norwich Cityn suomalaishyökkääjä Teemu Pukki on valittu sarjakauden parhaaksi pelaajaksi.

Pukki palkittiin 7.4. virallisessa EFL Awards -palkintogaalassa Lontoossa.

EA SPORTS kunnioitti Teemu Pukkia luovuttamalla tälle EA SPORTS FIFA 19 Ultimate Team -pelaajakortin.

EA SPORTS kunnioitti Pukkia luovuttamalla tälle EA SPORTS FIFA 19 Ultimate Team -pelaajakortin, jossa pelaajan kokonaispisteytystä on nostettu 71:stä peräti 86:een. EA SPORTS

Huuhkajien hyökkääjä on ensimmäinen palkittu suomalaispelaaja

Kotkalaislähtöinen Pukki on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka palkitaan Mestaruussarjan kauden parhaana pelaajana. Viime vuonna kyseisen kunnianosoituksen sai Fulhamin nuori tähti Ryan Sessegnon.

”Minulla on nyt sellainen tunne, että pelaan elämäni parasta peliä. Treenatessa ja pelatessa sitä kehittyy koko ajan. Tietysti minulla on joitain heikkouksia, joita yritän parantaa”, Pukki kertoi Seuralle maaliskuussa.

Norwich johtaa sarjaa, kun Mestaruussarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta. Jos joukkue sijoittuu sarjan päätteeksi kahden parhaan joukkoon, se nousee suoraan kansalliseen pääsarjaan, eli Valioliigaan.

”Tärkeintä on, että seura menestyy”, pohti menestystä niittänyt Pukki maaliskuussa.

Mestaruussarjan runkosarja päättyy sunnuntaina 5. toukokuuta, minkä jälkeen sijoille 3-6 sijoittuneet pelaavat pudotuspelit noususta Valioliigaan.

X