Nauti virolaisesta taiteesta Suomessa! Lue tästä kiinnostavimmat Viro 100 -kulttuurivinkit

Viroa juhlitaan Suomessa runsaalla kulttuuritarjonnalla. Esimerkiksi virolaista teatteria voi katsoa suomeksi tekstitettynä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Espoon Kaupunginteatterissa nähdään Vaimukuskuss, joka yhdistää teatterin, tanssin ja nykysirkuksen.

Viroa juhlitaan Suomessa runsaalla kulttuuritarjonnalla. Esimerkiksi virolaista teatteria voi katsoa suomeksi tekstitettynä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Miia Saari

Viron itsenäisyyspäivää vietetään 24. helmikuuta.

Kiasmassa virolaisia performansseja ja nykytaidetta

Kiasma-teatterissa järjestetään virolaisen nykyesitystaiteen festivaali 21.–25. helmikuuta, jolloin juhlitaan 100-vuotista Viroa erilaisilla performanssi-esityksillä.

Seminaari-tilassa perjantaina 23.2. esiintyy ilmaiseksi SU – MU, joka esitteen mukaan yhdistää musiikiperformanssissaan eletro-dancea, psykedeelisiä soundeja ja etnisiä perkuusioita.

Maria Metsalun Mademoiselle-esitys käsittelee 23.2. ja 24.2. todellisuuteen pohjautuvaa naista, joka luulee olevansa zombie mutta toisaalta kuolematon.

Kiasman uusi kokoelmanäyttely Meno-paluu esittelee virolaista, latvialaista ja liettualaista nykytaidetta.

Kiasman uusi kokoelmanäyttely Meno-paluu esittelee virolaista, latvialaista ja liettualaista nykytaidetta.

Meno–paluu-näyttely on kiinni ajassa, jota leimaavat ihmisten, tavaroiden ja työn liikkuvuus mutta myös suurvaltojen jännitteet. Taustalla tuntuu neuvostoaika rajoituksineen, traumoineen ja muistoineen. © Manuel Mägi

Espoon kaupunginteatterissa Viro-viikot

Espoon kaupunginteatterissa järjestetään Viro-viikot 27.2.–10.3. Ohjelmistossa on kolmen virolaisen teatterin esityksiä. Esitykset on tekstitetty suomeksi.

Ugala Teaterin Äitienpäivä kertoo neljästä ruuhkavuosiaan elävästä äidistä kiperien kysymysten äärellä. Esitykset 8.3., 9.3. sekä 10.3.

 

 

Von Krahli Teaterin Vaimukuskuss yhdistää teatterin, tanssin ja nykysirkuksen absurdiksi kuvaukseksi kommunikaation vaikeudesta 3.3. ja 4.3. Tekstitys suomeksi.

Juha Hurme ja Kätlin Kaldmaa keskustelevat Tapiolan kirjastossa lauantaina 3.3. kello 17. Keskustelen aiheena on, mistä suomalaiset ja virolaiset on tehty, mikä meille on tärkeää ja minkä pitäisi olla meille tärkeää.

Ugala Teaterin

Äitien ruuhkavuodet ovat teemana Ugala Teaterin Äitienpäivässä Espoon kaupunginteatterissa. © Gabriela Liivamägi

 

Nuoret kertovat haaveistaan Silta tulevaisuuteen -näyttelyssä

Viron itsenäisyyspäivää juhlitaan lauantaina 24.2. Helsingin Alppilan kirkossa järjestettävällä juhlajumalanpalveluksella, konsertilla ja Silta tulevaisuuteen –näyttelyn avajaisilla kello 14. Silta tulevaisuuteen on Suomen ja Viron itsenäisyyden juhlavuosiprojekti ja siinä pohditaan, mitä viimeiset 100 vuotta ovat antaneet eväiksi nykyisille nuorille.

Näyttelyä varten on haastateltu ja kuvattu 50 Suomessa ja 50 Virossa asuvaa nuorta heidän tulevaisuudennäkymistään ja haaveistaan. Näyttely on esillä Helsingissä Alppilan kirkossa 24.2.–10.3. Alppilasta näyttely siirtyy Pasilan kirjastoon, jossa se on näytteillä 12.3–31.3.

Viro-viikko Malmitalolla ja Martin markkinat Tampereella

Malmitalolla Helsingissä vietetään Viro-viikkoa 12–18.3. Ohjelmaa on kaikenikäisille: elokuvia, kirjallisuustapahtumia, teatteria ja Viron kauneimpien kirjojen näyttely.

Toista kertaa Tampereella järjestettävien Martin markkinoiden teemana on 100-vuotias Viro. Markkinat järjestetään 7.–8.4. Pakkahuoneella.

Katso lisää tapahtumia: virosuomessa.fi

X