Nemo Pajula halvaantui 17-vuotiaana jääkiekko-ottelussa – Nämä viisi asiaa saa hänet katsomaan positiivisesti tulevaisuuteen

Vaikka yksi jääkiekossa tullut loukkaantuminen muutti elämää, Nemo Pajula nauttii jokaisesta päivästä täysin siemauksin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nemo Pajulaa on laajalti kehuttu hänen positiivisen ajattelun filosofiastaan.

Vaikka yksi jääkiekossa tullut loukkaantuminen muutti elämää, Nemo Pajula nauttii jokaisesta päivästä täysin siemauksin.
Teksti:
Jukka Vuorio

”Ystävistä on ollut minulle erittäin suuri tuki ja apu kaiken tapahtuneen keskellä. On käynyt hyvin selville, että he ovat oikeita ystäviä, jotka eivät ole hylänneet minua”, sanoo Nemo Pajula, joka loukkaantui vakavasti syksyllä 2022 pelatussa jääkiekko-ottelussa.

Nemon tarina esitellään tarkemmin 6. maaliskuuta ilmestyvässä Seurassa.

Loukkaantumisen jälkeen Nemon kuntoutumista ja uutta elämää pyörätuolin kanssa on seurattu ahkerasti julkisuudessa. Hänen elämäniloinen ja periksiantamaton asenteensa on inspiroinut lukemattomia suomalaisia.

Niillä avuilla hän voitti myös kuluvan vuoden alussa Vuoden tamperelainen -äänestyksen, jonka järjestivät Yle sekä Tamperelainen-lehti. Nemo sai äänestyksessä kaikkien aikojen äänivyöryn.

Kun Nemo Pajula sai Vuoden tamperelaisen palkinnon, hänen ystävänsä olivat mukana juonessa kisan järjestäjien kanssa, jotka tulivat kesken kavereiden ravintolaillallisen tuomaan palkintoa Nemolle. Kaverit tiesivät asiasta etukäteen.

Mukana iltaa viettämässä oli Ilveksen liigajoukkueeseen tällä kaudella päässyt Emil Järventie sekä myös kaverit Roni ja Valentin.

”Emil on aina ollut niin hyvä poika pelaamaan, että ei oikeastaan ole pelattu samoissa joukkueissa, kun hän on pelannut vanhempien porukoissa, mutta frendejä on oltu pitkään. Emil kuuluu ystäväporukkaan samalla lailla kuin Roni ja Valentinkin kuuluvat.”

Kun Nemolta kysyy asioita, jotka saavat hänet ajattelemaan tulevaisuutta ilolla, hän sanookin ensimmäisenä kaverit ja ystävät.

”Ikinä ei saa luovuttaa” – Viisi asiaa, jotka saavat Nemo Pajulan katsomaan positiivisesti tulevaisuuteen:

1. Ystävät

Kaverit ja joukkuekaverit ovat aina olleet Nemolle läheisiä, ja loukkaantumisen jälkeen kaverit ja ystävät ovat astuneet vielä piirun verran tärkeämpään osaan. Nemo on kiitollinen ystäviensä tuesta ja mukanaelämisestä.

2. Perhe

Äiti, isä, isän uusi puoliso, pikkuveljet ja isovanhemmat kuuluvat kaikki Nemon lähimpään perheeseen. Lisäksi on muitakin sukulaisia, jotka kuuluvat Nemon arkeen. Suku on yksi hänen luottotiimeistään, jonka parissa on hyvä ladata henkisiä akkuja.

3. Urheilu

Neljävuotiaasta saakka jääkiekkoa harrastanut Nemo jatkaa nyt aktiivisti parajääkiekon eli kelkkalätkän parissa. Tulevalla kaudella Ilves pelaa ensi kertaa lajin SM-liigassa juuri Nemon johdolla. Hän haluaa tulevaisuudessa edustaa lajissa myös Suomen maajoukkuetta arvokisatasolla.

4. Elämänasenne

”Ikinä ei saa luovuttaa”, Nemo Pajula sanoo. Se on yksi hänen motoistaan.

”Elämässä tulee vastoinkäymisiä ihan jokaiselle. Yleensä niistä pääsee yli, kun jaksaa tehdä omaa juttuaan”, hän sanoo.

5. Tulevaisuus työelämässä

Nemo Pajula sanoo, ettei ole mikään kaikkein innokkain opiskelija, mutta valmistuu pian merkonomiksi. Nytkin myyntiala houkuttelisi jo koulunpenkkiä enemmän. Myyntihommien lisäksi myös vertaiskuntouttajan työ liikunnanohjaajana kiinnostaa Nemoa.

Lue myös: Seura selvitti: Jääkiekon SM-liiga rypee mullistuksen kourissa – Määrääkö tahdin urheilu vai raha?

X