Australiassa pääsiäispupu vierailee yöllä – Niina Jaakkola kokkaa pitkäperjantaina kalaa: ”Monilla on tapana mennä telttailemaan pääsiäiseksi”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Teksti:
Aino Mielo

Australiassa asuva Niina Jaakkola, 37, järjestää pääsiäispäivän aamuna taapero­ikäisille lapsilleen perinteikkään jahdin.

”Asun perheeni kanssa Kerangissa, puolentoista tunnin päässä Melbournesta. Minulla on 3- ja 4-vuotiaat lapset, ja olen järjestänyt heille suklaamunajahdin joka pääsiäisenä”, Niina Jaakkola kertoo.

Hot Cross Buns -leivokset maistuvat lapsille pääsiäisenä

Perinteen mukaan pääsiäispupu käy yön aikana piilottamassa taloon ja pihalle suklaamunia, joita lapset etsivät ja keräävät ­aamulla.

”Jompikumpi vanhemmista piilottaa munat aamuvarhain pihalle hieman ennen jahtia, jotta mikään eläin ei syö niitä. Ihaninta on lasten hämmästys ja hirveät suklaaöverit. Lapseni rakastavat myös Hot Cross Buns -leivoksia (pääsiäispullia), jotka ovat tosi suosittu pääsiäisherkku Australiassa”, Jaakkola kertoo.

Telttailu on suosittua Australiassa myös pääsiäisenä.
Telttailu on suosittua Australiassa myös pääsiäisenä. © Jaakkolan kotialbumi

”Monilla on myös tapana mennä telttailemaan perheen tai ystävien kanssa pääsiäiseksi. Pitkäperjantaina on perinteenä syödä illallisella kalaa. Moni suhtautuu tähän aika rennosti ja syö fish and chips -annoksen.”

Lue myös: Valtteri Bottas hätkähdyttää hilpeällä retrotyylillään – ”Western- ja cowboy-tyyli ovat nyt todella in”

"Äijä on kuin suoraan Farmarille vaimo -ohjelmasta", kommentoi urheiluaiheinen meemisivusto @MSportBanter Valtteri Bottaksen uutta tyyliä.
”Äijä on kuin suoraan Farmarille vaimo -ohjelmasta”, kommentoi urheiluaiheinen meemisivusto @MSportBanter Valtteri Bottaksen uutta tyyliä. © iStock, Ruutukaappaus
X