Olavi Virta -elokuvan ensi-illassa mestaria muistelivat tyttäret Ilse Hammar ja Harriet Revell: ”Kotona oli aina paljon meteliä – isä otti paljon tilaa”

Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta -elokuvan kutsuvierasensi-ilta sai vieraakseen Ruotsissa asuvat Ilse Hammarin ja Harriet Revellin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Aika saaressa oli rauhallista, mutta kotona vähän toisenlaista”, muistelivat Ruotsissa asuvat Olavi Virran tyttäret Ilse Hammar ja Harriet Revell.

Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta -elokuvan kutsuvierasensi-ilta sai vieraakseen Ruotsissa asuvat Ilse Hammarin ja Harriet Revellin.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Ohjaaja Timo Koivusalon Olavi Virta -elokuva sai erityisiä vieraita sen kutsuvierasensi-iltanaan, kun mestarin tyttäret saapuivat paikalle. Ruotsissa asuvat Ilse Hammar ja Harriet Revell odottivat iltaa jännittyneinä.

”On hauskaa olla täällä”, Harriet Revell totesi Helsingin Tennispalatsissa.

Vanhin tytär Ilse muisteli lapsuudenkodissa riittäneen ääntä, kun isä oli paikalla.

”Kotona oli aina meteliä. Isä otti paljon tilaa”, Ilse kertoi.

Lauri Tilkanen tähditti elokuvaa

Olavi Virtaa esittävä näyttelijä Lauri Tilkanen oli käynyt ensi-iltaa edeltävänä päivänä syömässä Virran tyttärien kanssa.

”Se oli todella mukava kohtaaminen. On kiva päästä juttelemaan heidän kanssaan vielä elokuvan jälkeen.”

Oikeasta ihmisestä elokuvan tekeminen on näyttelijälle aina vähän erilaista kuin tulkita puhtaasti fiktiivistä hahmoa.

”Tärkeää on tutkia ja syventyä henkilön historiaan, jotta henkilöstä saa mahdollisimman vahvan mielikuvan. Toki elokuva on meidän tulkintamme hänestä,” Tilkanen tuumi.

Ensi-iltahumun jälkeen Tilkanen aikoi suunnata hetkeksi hyvin ansaitulle lomalle.

”Pidän pienen hengähdystauon pitkän leffakiertueen jälkeen. Teatteriharjoitukset alkavat sitten Teatteri Jurkassa lokakuun lopussa.”

Kuvat: Pekka Mustonen / Otavamedia

Galleria

X