Poikavauva kruunasi tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion rakkaustarinan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio salasivat seurustelunsa häihin asti. Haave lapsestakin pidettiin poissa julkisuudesta, kunnes oli todennäköistä, että rakkaustarina saisi hartaasti toivotun kruununsa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio salasivat seurustelunsa häihin asti. Haave lapsestakin pidettiin poissa julkisuudesta, kunnes oli todennäköistä, että rakkaustarina saisi hartaasti toivotun kruununsa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Pirjo Kemppinen

Lämmin ja hauska. Näillä sanoilla kuvasivat toisiaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 69, ja rouva Jenni Haukio, 40, ensimmäisessä yhteishaastattelussa, jonka he antoivat Seuralle vuonna 2012. Suhdettaan he kuvasivat tasavertaiseksi.

”Kyllä sinä olet huonekalut valinnut. Sinä valitset ja minä kokoan”, Sauli huomautti haastattelussa.

Jutussa ilmeni myös, että Jenni siivoaa, mutta Sauli vie roskat ja täyttää astianpesukoneen.

Paljon enempää he eivät ole henkilökohtaisesta suhteestaan avautuneet.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio

©LEHTKUVA/RONI REKOMAA

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion seurustelu oli valtakunnan varjelluimpia salaisuuksia, kunnes he astuivat alttarille 3. tammikuuta 2009 Reposaaren pienessä kirkossa Porissa. Tuore aviomies kertoi helmikuussa 2009 ilmestyneessä Journalisti-lehdessä, miksi halusi pitää suhteen salassa:

”Mitä suhteen salailuun tulee, eikö jokaisen pitäisi ymmärtää, miksi asiaa salattiin? Sehän tapahtui nimenomaan siksi, että suhde säilyisi.”

Lennu tulee taloon

Naimisiin mentyään Jenni ja Sauli ovat olleet valtakunnan ykköspariskunta. He ovat varjelleet yksityiselämäänsä tiukasti siitä huolimatta.

Kesän kynnyksellä 2011 eläinrakas pariskunta otti perheeseen bostoninterrieri Lennun, joka nousi välittömästi valtakunnan ykköskoiraksi. Se poseerasi omistajiensa sylissä ensimmäisissä Mäntyniemessä otetuissa yhteiskuvissa.

9. lokakuuta 2017 Jenni ja Sauli julkaisivat tiedotteen, jonka seurauksena presidentin kanslian verkkosivut hetkellisesti kaatuivat:

”Kerromme ilouutisen: jos kaikki sujuu odotetusti, perheemme kasvaa helmikuutta 2018.”

Tiedotteessa kerrottiin myös, että lasta oli toivottu ja odotettu vuosia, joihin oli sisältynyt monia vastoinkäymisiä.

Uutinen vauvan syntymästä kaatoi verkkosivut uudelleen.

Poikalapsi syntyi viime perjantaina 2. helmikuuta hieman ennen iltakahdeksaa Helsingin Naistenklinikalla ilman merkittäviä erityisjärjestelyjä. Lapsi on Jennin ensimmäinen ja Saulin kolmas. Nuutti Niinistö on syntynyt vuonna 1975 ja Matias Niinistö viisi vuotta myöhemmin. Poikien äiti ja Saulin ensimmäinen vaimo Marja-Leena Niinistö kuoli liikenneonnettomuudessa tammikuussa 1995.

Seuran haastattelussa 2012 presidenttipari kertoi myös, etteivät ovet ole paukkuneet. Nähtäväksi jää, paukkuvatko ne reilun kymmenen vuoden kuluttua, kun vastasyntynyt poika lähestyy murrosikää.

Lue koko artikkeli Seurasta 6/2018.

Lue myös nämä jutut presidenttiparista:

Seuran arkistosta – Sauli Niinistö ja Jenni Haukio: ”Ovet eivät ole paukkuneet”

Jenni Haukio: ”Pysyn presidentin puolison roolissakin omana itsenäni”

Historiallinen itsenäisyyspäivän vastaanotto: Perheenlisäystä odottava presidenttipari

Presidentti Sauli Niinistö herkisteli: ”Hieno maa tämä on. Ja me pidämme huolen, että hienona pysyy”

Lennu-koira mukaan Tanskaan!

X