Suomalaiset maksavat autoilusta enemmän kuin luulevat – Kalleinta Helsingissä ja Pohjois-Suomessa

Monet autoilun kustannukset jäävät suomalaisilta hämärän peittoon, kertoo Danske Bankin Autobarometri-selvitys.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Monet autoilun kustannukset jäävät suomalaisilta hämärän peittoon, kertoo Danske Bankin Autobarometri-selvitys.
(Päivitetty: )
Teksti:
Miikka Järvinen

Huollot, rahoituskulut ja renkaat ovat esimerkkiä autoilun kustannuksista, jotka jäävät monilta huomioimatta. Heikoimmin suomalaiset osaavat laskea auton arvon alenemisen vaikutuksen autoilun hintaan.

Alueelliset erot kustannuksissa huomattavat

”Autoilun kustannukset koostuvat monesta tekijästä, joista kaikki eivät ole ilmeisiä. Polttoaineen kulutus ja vakuutus on helppo laskea, mutta monet todelliset kustannukset jäävät piiloon. Siksi voi olettaa, että suomalaiset maksavat autoilusta enemmän kuin luulevat”, sanoo Danske Financen johtaja Altti Kuuri.

Alueelliset erot autoilun kustannuksissa ovat huomattavat. Helsingissä ja Pohjois-Suomessa liki neljännes eli 23 prosenttia maksaa autoilusta yli 400 euroa kuukaudessa. Länsi-Suomessa näin paljon maksaa vain 15 prosenttia autoilijoista.

Itä-Suomen autoilijoissa on eniten eli 37 prosenttia niitä, jotka maksavat menopelistään vain alle 200 euroa kuukaudessa.

© Danske Bank

Autobarometrin tiedot kerättiin Taloustutkimuksen internet-paneelissa. Auton hankintaan liittyviin kysymyksiin vastasi 1074 vastaajaa. Kohderyhmänä olivat 21-79-vuotiaat suomalaiset. Aineisto on painotettu sukupuolen, iän ja asuinpaikkakunnan mukaan väestöjakaumaa vastaavaksi.

X