Teslan piti olla renkaanvaihdossa - Omistaja seurasi, miten autolla ajettiin ympäri kaupunkia

Tesla on ”tuossa jossain”, sanottiin korjaamolta, kun omistaja näki sovelluksestaan sen ajavan pitkin Mechelininkatua.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jarkko Jokelainen jätti Teslansa rengaskorjaamolle, mutta yllättyi kun huomasi auton olevan liikenteessä.

Tesla on "tuossa jossain", sanottiin korjaamolta, kun omistaja näki sovelluksestaan sen ajavan pitkin Mechelininkatua.
(Päivitetty: )
Teksti:
Milla Ollikainen

Espoolaisen Jarkko Jokelaisen maanantaiaamu alkoi kurjasti: autosta puhkesi rengas, kun hän oli juuri vienyt tyttärensä kouluun.

Mutta onni onnettomuudessa! Rengas puhkesi Kauklahdessa aivan autokorjaamo Estcarin edustalla.  Jokelainen päätti viedä autonsa saman tien sinne renkaanvaihtoon, vaikkei hän yleensä käytä kyseistä korjaamoa. Joskus kymmenisen vuotta aiemmin hän oli käyttänyt siellä ”vaimon kauppakassia”, ja kaikki oli sujunut hyvin.

Jokelainen ei kuitenkaan ollut minkä tahansa kauppakassin puikoissa, vaan hänellä oli allaan monien himoitsema sähköauto Tesla, jonka hän otti käyttöönsä leasing-sopimuksella viime vuonna.

”Auto vetelee kolmeakymppiä Mechelininkadulla kohti Kalliota”

Korjaamolla Jokelainen kysyi, löytyikö heiltä Nokian Hakkapeliitta 9 SUV-nastarenkaita, jollainen Teslaan pitäisi vaihtaa. Hänelle luvattiin, että sellainen tilataan.

Jokelainen lähti kotiin ja unohti hetkeksi koko asian; oli kaikenlaista kiirettä ja hän pystyi käyttämään toista autoa.

Keskiviikkoiltana Jokelainen alkoi kuitenkin ihmetellä, miksei korjaamosta ole soitettu. Hän vilkaisi puhelimessaan olevaa Teslan sovellusta, jolla auton liikkeitä voi tarkasti seurata. Autolla oli ajettu maanantain jälkeen neljä kilometriä, mutta Jokelainen arveli, että uutta rengasta on varmaan vain käyty testaamassa.

Kun soittoa korjaamosta ei kuulunut torstaina aamupäivälläkään, Jokelainen soitti korjaamoon itse. Sitä ennen hän kuitenkin tarkisti puhelimestaan, mikä oli auton tilanne.

”Katsoin, että muuten hyvä, mutta auto vetelee kolmeakymppiä Mechelininkadulla kohti Kalliota”, Jokelainen kertoo.

Teslan renkaanvaihto ei sujunut odotusten mukaisesti.

Teslan renkaanvaihto ei sujunut odotusten mukaisesti. © Jarkko Jokelainen

Teslan vaihdettu rengaskin oli täysin vääränlainen

Kun Jarkko Jokelainen kysyi puhelimitse autonsa perään, hänelle vastattiin, että sen rengaspaineanturia pitää vielä säätää. Jokelainen kysyi, että missä hänen autonsa nyt on.

”Vastaus kuului, että tuossa se on jossain. Sanoin, että se on menossa Kallioon, ja nyt pitäisi löytyä hyvä selitys, ennen kuin soitan poliisille.”

Hetken hiljaisuuden jälkeen asiaa pahoiteltiin vuolaasti. Jokelainen lupasi, että jos hän saa auton takaisin pestynä sisältä ja ulkoa ja renkaanvaihdon ilmaiseksi, hän ei tee rikosilmoitusta.

Tämän jälkeenkin Jokelainen joutui vielä soittamaan korjaamoon ja huomauttamaan, että hän näkee sovelluksestaan Teslan olevan yhä Kalliossa eikä Kauklahdessa.

Viiden jälkeen hän meni hakemaan autoaan Estcarista.

”Siellä oli korjaamojamppa hirveän pahoillaan ja väitti, että oli mennyt näyttämään autoa kaverilleen, joka on harkinnut samanlaista autoa.”

Jo kotiin ajaessaan Jokelainen huomasi, että auto hälyttää rengaspaineanturista. Kotona hän katsoi tarkemmin vaihdettua rengasta. Siinä luki Sailun.

”Halvin mahdollinen Kiinan rengas, mitä rahalla saa!”

Lisäksi vaihdetussa renkaassa oli eri kantavuus ja selvästi vähemmän nastoja kuin muissa renkaissa.

Siinä vaiheessa Jokelaiselta meni niin sanotusti riisikuppi nurin ja hän kertoi asiasta Twitterissä. Hän aikoo tehdä liikkeen toiminnasta rikosilmoituksen.

Vastaavanlainen tapaus oli esillä vain muutama kuukausi sitten. Helsingin Sanomat kertoi elokuussa, että loman aikana Airparkissa säilytyksessä olleeseen autoon oli ilmestynyt 130 ajokilometriä lisää.

Autokorjaamo Estcarista ei haluttu kommentoida Jokelaisen tapausta, eikä Seura onnistunut perjantaina tavoittamaan liikkeen omistajaa.

Lue myös: Sähköauton eduista puhutaan paljon – Miksi niiden renkaat kuluvat hämmästyttävän nopeasti?

X