Ole tarkkana, kun otat lainaa – edullinen laina löytyy vertailemalla

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Laina
Edulliseen lainaan vaikuttaa moni eri osa-alue, jotka lainanhakijan on syytä ottaa huomioon ennen prosessin alkua. Lainan edullisuuteen vaikuttaa eniten lainan korko, mutta lainanhakijan tulee ottaa huomioon myös luonnollisesti itse lainasumma ja sen takaisinmaksuaika. Tässä artikkelissa kerromme edullisen lainan ominaisuuksista ja miten sellaisen löytää.

Laina tarkoittaa velkasopimusta kuluttajan ja rahoitusyhtiön välillä. Siihen sisältyy pääoma, korko ja mahdolliset kulut. Lainan perusteet on hyvä olla hallussa, jotta löydät edullisen lainan omiin tarpeisiisi.

Lainoja tarjoaa nykyään moni taho, joten lainojen vertailu on kannattavaa ja järkevää. Vertaile lainoja, jotta löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman lainan. Lainaa-helposti.fi-lainavertailusivuston avulla näet listan eri lainavaihtoehtoja ja voit verrata ja kilpailuttaa pankit ja muut rahoittajat.

Korko määrittelee lainan hinnan

Lainaan liittyy aina korko, joka toimii velan hintana. Se koostuu rahoitusyhtiön veloittamasta marginaalista ja viitekorosta. Kun vertailet lainojen korkoja, sinun tulee olla tarkkana erityisesti nimelliskorkojen kanssa, koska lainoja mainostetaan usein edullisella nimelliskorolla, vaikka se ei katakaan kaikkia kustannuksia. Nimelliskorko on lainan koron suuruus yksinään, mutta siinä ei käy ilmi muita lainaan lisättäviä kuluja.

Toinen lainoihin liittyvä korko on lainan todellinen vuosikorko, joka ilmaisee lainan koron kaikkine lisäkuluineen. Lainoja vertailtaessa, kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon nimelliskoron sijaan, jotta saat kokonaiskuvan lainan koroista ja sitä mukaa lainan edullisuudesta. Vertailemalla eri lainoja, saat tarkat tiedot molemmista mainituista koroista, mikä tekee edullisen lainan löytämisen sinulle helpommaksi.

Muut kustannukset myös tärkeitä

Lainan edullisuuteen vaikuttaa koron lisäksi myös avausmaksu, nostopalkkio ja tilinhoitomaksu. Avausmaksulla peritään maksua lainan avaamisesta ja sitä voidaan joskus kutsua myös nostopalkkioksi. Tällöin lainantarjoaja voi saada avausmaksun useampaan kertaan.

Nostopalkkio esiintyy usein joustoluottojen yhteydessä. Joustoluotossa on luottoraja, jonka sisällä lainaa voi nostaa omiin tarpeisiin sopivissa osissa. Koko summaa ei siis tarvitse nostaa kerrallaan, jonka lisäksi joustoluottoa vapautuu käyttöön lainan lyhentyessä.

Tilihoitomaksu lisätään puolestaan melkein jokaisen lainan kuukausierään ja se on tyypillisesti muutamia euroja. Pieneltä summalta tuntuva tilinhoitomaksu voi muuttua tuntuvaksi, kun kyseessä on pitkä laina-aika, joka kasvattaa kyseistä menoerää. Etenkin pientä lainaa hakiessa myös tilinhoitomaksuja kannattaa verrata.

Lainoihin sisältyy siis monia eri kuluja korkojen lisäksi, joita jokaisen lainanhakijan tulisi ottaa huomioon ennen lainapäätöstään. Sen takia lainoja on syytä vertailla tarkkaan ja huolellisesti, jotta sopivin ja edullisin laina löytyy omalle kohdalle. Edullisessa lainassa kaikki kulut on otettu huomioon, jotta takaisinmaksu sujuu ongelmitta.

Edullinen laina löytyy vertailulla

Lainojen vertailu voi tuntua varsinkin kokemattomalle lainanhakijalle työläältä prosessilta, mutta nykyajan tarjonta mahdollistaa lainojen vertailun nopeasti ja helposti. Se ei sido sinua mihinkään, vaan voit vain tarkastella ja vertailla sinulle räätälöityjä lainoja tietoihisi perustuen. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa kaikissa lainoissa ja niitä voi vertailla sekä pikalainaa että asuntolainaa harkitessa.

Lainanvertailusivustot eivät siis tarjoa varsinaisia lainoja, vaan ne esittelevät edulliset lainat sinulle etukäteen annettujen taustatietojen perusteella. Niiden tarkoitus on antaa sinulle puolueetonta ja neutraalia tietoa edullisista lainoista, jotta voit löytää itsellesi sopivimman lainan korkoineen ja kuluineen.

X