Onnittelut, kenraalieversti Bojarinev! Putin palkitsee niitä, joiden vastuulla on natsien uhkaaman yhteiskunnan olemassaolo

Mitä on Venäjän vankilahallinnossa hyvin tehty työ, aprikoi Koikkalainen. Kuolleesta oppositiojohtaja Navalnyistä vastannut kenraali ainakin sai ylennyksen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Koikkalainen on Seuran kolumnisti.

Mitä on Venäjän vankilahallinnossa hyvin tehty työ, aprikoi Koikkalainen. Kuolleesta oppositiojohtaja Navalnyistä vastannut kenraali ainakin sai ylennyksen.
Teksti:
Koikkalainen

Onneksi olkoon! Venäjän vankilahallinnon varajohtaja, kenraaliluutnantti Valeri Bojarinev on ylennetty kenraalieverstiksi.

Ele ei ole yhdentekevä. Hiljaisen kotirintaman raskaan työn raataja on huomioitu kunniakkaan Ukrainan sodan melskeissäkin. Venäjä muistaa myös kaukana Siperian perukoilla puurtavia kansalaisiaan.

Ylennys kohottaa mielialoja näinä ankeina erityisoperaation aikoina. Presidentti Vladimir Putin palkitsee niitä, joiden vastuulla on natsien uhkaaman yhteiskunnan olemassaolo.

Bojarinevin ylennyksestä kirjoitti (22.2.2024) Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja Pekka Hakala. Tiedot ovat uutissivusto Važnyje istorii Telegram-kanavalta.

Kenraalin raskas posti

Kenraalieversti Bojarinevilla on ollut raskas posti. Hän on ollut henkilökohtaisessa vastuussa Venäjän tunnetuimmasta vangista Aleksei Navalnyistä ja hänen kohtelustaan.

Oppositiojohtaja Navalnyi, 47, menehtyi yllättäen perjantaina 16. helmikuuta Harpissa Jamalin Nenetsiassa. Varmaa kuolinsyytä ei ole kerrottu, eikä edes Navalnyin äiti ole vielä päässyt näkemään poikansa ruumista.

Kenraali Bojarev on hoitanut työnsä tinkimättä. Kesällä 2023 hän Pekka Hakalan mukaan määräsi Navalnyille aiempaa pienemmän enimmäissumman, jonka tämä sai käyttää ruokaostoksiin vankisiirtola numero 6:ssa.

Vuonna 2021 Bojarinev oli myös muistuttanut siirtolaa pykälästä, jonka mukaan vanki ei saa äänestää yleisissä vaaleissa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin?

Venäjä ja eritoten Siperian kaukaisimmat ikiroudan alueet ovat salamyhkäistä taigaa. Se ei helpolla aukea länsimaiselle ihmiselle.

Epäluuloinen lännen ihminen silti kysyy, onko Bojarinev ollut tehtäviensä tasalla? Kuinka 47-vuotias suhteellisen terve mies voi yhtäkkiä vain kaatua kuolleena maahan – olkoonkin, että hän on riutunut viime vuotensa huonolla ruualla kopissa, jossa kesällä on liian kuuma ja talvella liian kylmä?

Ratkaiseva on tietysti näkövinkkeli.

Onko ylennyksen arvoista ollutkin se, että Putinin murheenkryyni on saatu pois päiviltä häiritsemästä diktaattorin toimia? Ne ovat niin raskaita, ettei niissä aika enää riitä murha- ja korruptioepäilyjen eikä sananvapaus- ja ihmisoikeusrikkomusten selvittelyille eikä siihen, minkälaisissa palatseissa äkkirikastunut diktaattori asuu ja minkälaisilla luksusjahdeilla liikkuu.

Älkäämme siis olko epäkorrekteja. Kenraalieversti Valeri Bojareniv on hoitanut virkansa mallikkaasti. Hän on ylennyksensä ansainnut.

Kaikki hyvin laajalla Venäjänmaalla.

Lue kaikki Koikkalaisen kolumnit tästä.

X