Kiinalainen horoskooppi 2024 – Katso mitä lohikäärmeen vuosi lupaa juuri sinun eläinmerkillesi

Kiinalaista uuttavuotta vietetään tänä vuonna 10. helmikuuta, jolloin alkaa lohikäärmeen vuosi. Vauras lohikäärme tuo erityisen paljon onnea useille merkeille! Selvitä oma kiinalainen horoskooppisi, ja lue ennustus vuodelle 2024.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lohikäärme on yksi arvostetuimmista kiinalaisista horoskooppimerkeistä, sillä se lupaa vaurautta.

Kiinalaista uuttavuotta vietetään tänä vuonna 10. helmikuuta, jolloin alkaa lohikäärmeen vuosi. Vauras lohikäärme tuo erityisen paljon onnea useille merkeille! Selvitä oma kiinalainen horoskooppisi, ja lue ennustus vuodelle 2024.
(Päivitetty: )
Teksti:
Seuran toimitus

Kiinalaisen horoskoopin 2024 mukaan alkaa lohikäärmeen vuosi.

Lohikäärme on yksi toivotuimmista merkeistä kiinalaisessa horoskoopissa, ja sitä kuvataan vauraaksi ja menestyksekkääksi, kuin horoskooppien miljonääriksi. Lohikäärme osoittaa kuitenkin solidaarisuutta muita merkkejä kohtaan ja auttaa heitä saavuttamaan onnen. Moni toivookin lapsensa syntyvän lohikäärmeen vuonna.

Tänä vuonna lohikäärmeen vuosi ennustaa oppimista ja aikaansaamista, uutta uteliaisuutta, luovuutta ja estetiiikkaa, itsevarmuutta sekä tulista intohimoisuutta esimerkiksi matkustelua ja juhlimista kohtaan.

Jokaisella merkillä on oma dynamiikkansa lohikäärmeen kanssa, ja vuosi on erityisen onnekas useille eri merkeille niin työelämässä, rakkaudessa kuin terveydessäkin.

Kaikkien merkkien on kuitenkin muistettava, että lohikäärme arvostaa vain kovaa työtä ja vaivannäköä. Ihmeitä on turha toivoa, jos ei tartu tilaisuuteen ja antaa menneisyyden taakkojen painaa liikaa.

Kiinalainen horoskooppi määräytyy syntymävuoden mukaan kiinalaisen kuukalenterin yhteisvaikutuksessa. Merkkejä on yhteensä 12, ja jokaisella merkillä on oma vuotensa vuorotellen, eli esimerkiksi lohikäärmeen vuosi on kerran 12. vuodessa.

Kiinalaiset horoskooppimerkit ovat: hiiri, härkä, tiikeri, kani, lohikäärme, käärme, hevonen, vuohi, apina, kukko, koira ja sika. © ISTOCK

Alkuvuonna syntyneiden kannattaa olla tarkkana horoskooppieläimensä etsinnässä, sillä Kiinalaisen kalenterin mukaan uusivuosi on yleensä tammi–helmikuussa.

Lue myös: Horoskooppi 2024 – Arki, raha ja rakkaus! Tätä kaikkea ennuste lupaa tähtimerkillesi koko vuoden ajaksi

Rotta – Syntymävuodet: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Neuvo vuodelle 2024: Olet lahjakas työelämässä, ja voit tulla hyvin toimeen pomosi kanssa. Hyödynnä sitä urallasi etenemiseen.

Rotta ja lohikäärme tulevat hyvin toimeen, joten rotan vuosi 2024 on siunattu onnella, pysyvyydellä ja mielenrauhalla.

Olemassa olevat ihmissuhteet vahvistuvat, ja yllättäviä uudelleenkohtaamisia saattaa ilmaantua ilmaantua esimerkiksi illanistuhaisissa. Rotta löytää uusia tapoja ylläpitää hyviä välejä ja onnellisuutta läheisiin esimerkiksi tekemällä aloitteita ja konkreettisia suunnitelmia yhteiseen ajanviettoon.

Työelämässä rotta tulee saamaan mahdollisuuksia edistää suunnitelmiaan ja urahaaveitaan. Lohikäärme palkitsee ahkerat ja lahjakkaat rotat pitkäkestoisesti, ja rottien ennustetaan tekevän rahaa tänä vuonna.

Rotta pysyy terveenä ja saavuttaa haaveensa työelämässä, kunhan hän muistaa pitää monipuolisesti huolta itsestään.

Rotan pisteet vuodelle 2024: 8/10

Härkä – Syntymävuodet: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Neuvo vuodelle 2024: tuleva rakkautesi piileskelee lähipiirissäsi.

Härän uralla ei ole odotettavissa suurta menestystä, mutta mikäli härällä on työhuolia, voi niihin odottaa tänä vuonna helpotusta ja tukea. Lohikäärme ei tuo härälle suoraa uraonnea, mutta se voi johtaa vaurauden luo tärkeiden oivallusten ja uuden tiedon kautta.

Rakkauselämän puolella sinkkuhäriltä vaaditaan kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta. Lohikäärmeen vuosi vaatii sekä härkänaisia että -miehiä olemaan sosiaalisempi ja ulospäinmenevämpi tänä vuonna. Varattujen tulee pitää kiinni ja nähdä vaivaa rakkautensa eteen entisestään.

Härän pisteet 6/10

Tiikeri – Syntymävuodet: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Neuvo vuodelle 2024: kiinnitä huomiota erityisesti vatsasi terveyteen.

Kiinalainen horoskooppi 2024 – Tiikeri. © ISTOCK © iStock

Lohikäärmeen vuosi on tiikerille kuin karuselli, jossa on niin haasteita kuin palkintojakin. Luvassa on oppitunteja, ja vuosi voi haasteiden kautta terävöittää tiikerin taitoja ja kehittää häntä entisestään.

Tiikerin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota terveydestä huolehtimiseen. Onnen ja hyvinvoinnin tiikeri löytää pitämällä mielen avoimena ja asenteen positiivisena.

Rakkauselämässä tiikerin ennustetaan käyttäytyvän lohikäärmeen vuonna jopa tuuliviirin tavoin, mutta uusia kohtaamisia on luvassa ja merkityksellinen ihmissuhde voi muodostua, kun Tiikeri pysähtyy ja harkitsee liikkeitään.

Varattu tiikeri syventää kommunikaatiotaitojaan ja empatiaansa.

Tiikerin pisteet 7/10

Jänis – Syntymävuodet: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023

Neuvo vuodelle 2024: Teet tänä vuonna hyvän vaikutuksen muihin. Hyödynnä sitä uusien ystävien tai kumppanin saamiseen!

Kiinalainen horoskooppi 2024 – Jänis. © ISTOCK

Lohikäärmeen vuosi voi tuoda jäniksen eteen haastaviakin jaksoja, mutta lohikäärme palkitsee ahkeruuden ja sinnikkyyden. Jäniksen tulee päivittää ammattitaitojaan ja opiskella saavuttaakseen vaurauden.

Jänis saa voimaa ystävyyssuhteista, mutta rakkauselämä voi vaatia erityistä huomiota. Kireissä tilanteissa jänikseltä odotetaan hellyyttä ja empatiaa.

Haastavat jaksot ja stressi altistavat helpommin sairastumisille, joten jäniksen on huolehdittava tänä vuonna erityisesti terveydestään.

Elämän kaikilla osa-alueilla jäniksen kannattaa tänä vuonna olla harkitsevainen.

Jäniksen pisteet vuodelle: 8/10

Lohikäärme – Syntymävuodet: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024

Neuvo lohikäärmeelle 2024: Nyt on sinun vuotesi, mutta niin on muidenkin lohikäärmeiden. Varo turhaa kilpailua ja valitse taistelusi harkiten.

Lohikäärmeelle luvataan onnekasta vuotta kaikin puolin: rakkauselämässä odottavat seikkailut, unohtumattomat uudet muistot ja hullut pähkäilyt. Vanhoja ihmissuhteita väistyy uusien palkitsevampien tieltä.

Uran puolesta lohikäärmeellä on myös poikkeuksellinen vuosi. Ahkeruus ja innokkuus tullaan palkitsemaan mahdollisuuksilla. Ne lohikäärmeet, jotka tarttuvat näihin mahdollisuuksiin pääsevät tänä vuonna lähemmäs uraunelmiaan.

Toisaalta kilpailu lohikäärmeiden kesken on kovaa.

Erityisen onnekas tämä vuosi on niille lohikäärmeille, jotka ovat luovilla aloilla.

Lohikäärmeen pisteet vuodelle: 8/10

Käärme – Syntymävuodet: 1953, 1985, 1977, 1989, 2001, 2013

Neuvo vuodelle 2024: Tämä vuosi lupaa urallesi nousukiitoa. Huolehdi henkisestä jaksamisestasi maadoittumalla metsässä ja veden äärellä.

Lohikäärmeen vuosi on käärmeelle mahdollisuuksien vuosi. Rakkauselämässä käärme tulee todennäköisesti tutkimaan syvimpiä intohimojaan, ja hän viehättyykin silloin ihmissuhteista, jossa hän pääsee tutkimaan sisäistä paloaan ja haastamaan itseään. Sattumanvaraisia ja yllättäviä kohtaamisia sekä spontaaneja treffejä on luvassa.

Parisuhteissa käärmeet uudelleenlöytävät kumppaninsa.

Uralla käärmeelle saattaa tulla vastaan uusia luovia projekteja, ja hän tulee loistamaan roolissaan.

Käärmeellä tulee olemaan myös vahva veto kohti seikkailua. Siihen kannattaa tarttua.

Käärmeen pisteet vuodelle: 7/10

Hevonen – Syntymävuodet: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Neuvo vuodelle 2024: Olet saavuttanut paljon. Muista olla tyytyväinen itseesi ja nauttia. Tartu siis tilaisuuteen, kun seikkailu tulee olemaan tarjolla matkojen tai ihmissuhteiden muodossa.

Työsaavutukset saattavat vaatia hevoselta kompromisseja henkilökohtaisen elämän suhteen. Luvassa on pitkiä päiviä ja ehkä jopa viikonlopputöitä. Uramahdollisuus voi tarjoutua esimerkiksi uuden kontaktin muodossa.

Terveyden saralla hevosen kannattaa aloittaa uusi innostava harrastus huolehtiakseen itsestään. Esimerkiksi joukkueurheilulaji, tanssi tai pilates.

Rakkauselämän kannalta on kriittistä, että hevonen harkitsee sanojaan ja pysyy ymmärtäväisenä ihmissuhteissa. Yllättäviäkin romanttisia ja intiimejä seikkailuja saattaa olla luvassa.

Hevosen pisteet vuodelle 2024: 8/10

Vuohi – Syntymävuodet: 1955, 1967,1979, 1991, 2003, 2015

Neuvo vuodelle 2024: Rakkaus piilee ystävyydessä.

Kiinalainen horoskooppi 2024 – Vuohi. © ISTOCK © iStock

Lohikäärmeen vuosi tukee vuohia löytämään sisäisen taiteellisen kanavansa ja kokeilemaan jotain uutta.

Jos olet vuohena siis miettinyt esimerkiksi uutta työpaikkaa, harrastusta tai matkaa, nyt tähdet ovat sinun puolellasi, ja voit turvallisin mielin tehdä muutoksen.

Rakkauselämässä vuohi on tunnettu lämpimyydestään ja myötätunnostaan, jota jotkut ihmiset voivat myös käyttää hyväksi. Tänä vuonna vuohi tulee oppimaan arvokkaan tasapainon itsensä ja muiden priorisoimisen välillä.

Vuohen pisteet vuodelle: 7/10

Apina – Syntymävuodet: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Neuvo vuodelle 2024: Jos kohtaat epävarmuuksia elämässä, muista olla kiitollinen myös siitä paikasta, jossa olet. Sinulla voi olla vielä paljon opittavaa.

Apinalle lohikäärmeen vuosi tarjoaa niin haasteita kuin palkintojakin. Työelämässä lienee luvassa haasteita, joihin kannattaa varautua lujentamalla hyviä välejä työkavereihin ja pomoihin.

Myös taloudelliset hankaluudet ovat mahdollisia, joten apinan kannattaa olla tavallista säästäväisempi.

Niin varatut kuin sinkut apinat tulevat rakkauselämän puolella tutkiskelemaan itseään ja syventämään henkistä yhteyttään muihin ihmisiin.

Apinan pisteet vuodelle: 7/10

Kukko – Syntymävuodet: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Neuvo vuodelle 2024: Olet yksi niistä merkeistä, jotka tulevat olemaan onnekkaita lohikäärmeen vuonna. Pysähdy nauttimaan onnistuneista ihmissuhteista ja hetkestä.

Kukon uraonni ei ole tänä vuonna vahvaa, mutta lohikäärmeen vuosi voi olla oivallinen hetki kääntyä kokeneemman mentorin puoleen urakäänteiden saavuttamiseksi.

Jos elämässäsi on konflikteja, niitä ei kannata lohikäärmeen vuotena riitauttaa enempää. Vuosi enteilee pitkää prosessia ja mahdollisia taloudellisia menetyksiä. Löydä ratkaisu elämäsi konflikteihin.

Terveydestä kukon kannattaa huolehtia hakeutumalla puistoihin ja järvien rannoille hengittämään raikasta ilmaa.

Rakkauselämän saralla ei kukolle ole luvassa merkittäviä tapahtumia.

Tiesitkö, että kukko tunnetaan kiinalaisessa kulttuurissa toisinaan myös Fenix-lintuna?

Kukon pisteet vuodelle: 7/10

Koira – Syntymävuodet: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Neuvo vuodelle 2024: Älä tuhlaile tai tai tee riskialttiita sijoituksia tänä vuonna. Ole harkitsevampi rahan kanssa.

Uramahdollisuudet eivät välttämättä tänä vuonna avaudu enempää. Jos sinulla on raskasta töissä, älä pelkää pyytää apua kollegoiltasi. Lohikäärme palkitsee ahkeruudesta, ja sinulla on rikastumisen mahdollisuus, jos hoidat työsi hyvin.

Rakkauden saralla vuodesta ei tule erityinen, ellet ole itse aktiivisempi. Tähdet ennustavat kovaa kilpailua.

Koiralle on tänä vuonna suositeltavaa tai lähes välttämätöntä lähteä hetkeksi maalle, sukulaisille, mökille tai matkalle, jotta saat perspektiiviä elämääsi ja opit arvostamaan pieniä asioita.

Koiran pisteet vuodelle: 4/10

Sika – Syntymävuodet: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007,2019

Neuvo vuodelle 2024: Onni on tänä vuona puolellasi työelämässä. Jos olet miettinyt muutosta sillä saralla, voit tänä vuonna rohkeasti ottaa tuon askeleen.

Kiinalainen horoskooppi 2024 – Sika. © ISTOCK © iStock

Lohikäärmeen vuosi enteilee sialle uramahdollisuuksia, jotka saattavat tosin vaatia paljon vaivannäköä ja aikaa. Keskity olennaiseen ja pysy ahkerana jotta saavutat tavoitteesi.

Sian tulee kuitenkin huolehtia myös terveydestä ja stressinhallinnasta. Erityisesti täytyy muistaa levätä ja syödä tasapainoisesti.

Rakkauselämässä sian kärsivällisyys palkitaan. Sinkuilla uudet intohimoiset kohtaamiset löytyvät sieltä, mistä vähiten odottaisi!

Onko sika ylipäätään onnekas tänä vuonna? Riippuu siitä kunnioittaako hän sitoumuksiaan kuten perhettään, työtään tai opinahjoaan ja ympäristöään. 

Sian pisteet vuodelle: 7/10

Lähteet: Chinese fortune calendar, Karma weather, Kiinalainen uusivuosi.fi

Lue Seuran kaikki horoskoopit täältä.

Lue myös: Kenen kanssa sinun kannattaa perustaa perhe? Horoskooppien yhteensopivuus voi paljastaa yllätyksiä

Lue myös: Tietovisa! Tunnetko horoskoopit ja tähtimerkkien salat? Tähän kinkkiseen visaan tietävät vastaukset vain todelliset horoskooppigurut!

X