Ella, 23, ja Mikko Hyvärisen, 43, ikäero saa tuntemattomat laukomaan ennakkoluuloisia kommentteja – ”Poliisi tuli kysymään, että ahdisteleeko tuo mies sinua”

Ella ja Mikko Hyvärisellä on erikoinen tapaamistarina ja 20 vuotta ikäeroa. He haaveilevat lapsista, mutta tulevaisuus ja eriaikainen vanheneminen myös huolettavat pariskuntaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ella ja Mikko Hyvärisellä on 20 vuotta ikäeroa. Se on kohahduttanut tuntemattomia enemmän kuin pariskunnan läheisiä.

Ella ja Mikko Hyvärisellä on erikoinen tapaamistarina ja 20 vuotta ikäeroa. He haaveilevat lapsista, mutta tulevaisuus ja eriaikainen vanheneminen myös huolettavat pariskuntaa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Armi Kauppila

20-vuotiasta Ellaa nolotti.

Hän heräsi bileillan jälkeisenä aamuna puolitutun, nelikymppisen Mikon luota. Hänet oli illan päätteeksi heitetty ulos kirkkonummelaisesta baarista, ja hän oli hukannut avaimensa.

Mikko oli tunnistanut Ellan naapurikseen ja ilmoittanut baarimikolle huolehtivansa naisesta. Koska Ella ei päässyt kotiinsa, hän vietti yön Mikon luona.

”Olihan se morkkis seuraavana aamuna ihan kamala. Hiivin nolona kotiin, mutta Mikko oli niin hullu, että halusi tavata minut uudestaankin”, Ella muistelee nauraen.

Ellan mukaan Mikko on huomaavainen ja kiltti mutta myös jääräpäinen mies. Mikko kuvailee Ellaa ymmärtäväiseksi ja ihanaksi naiseksi, joka kuitenkin tekee asiat välillä liian kiireessä.

Ellan mukaan Mikko on huomaavainen, kiltti mutta myös jääräpäinen mies. Mikko kuvailee Ellaa ymmärtäväiseksi ja ihanaksi naiseksi. © Pauli Tuovinen

Tuosta oudosta yöstä sai alkunsa parin rakkaustarina. Nyt Ella ja Mikko Hyvärinen ovat olleet yhdessä reilut kolme vuotta.

Tämän vuoden huhtikuussa he menivät naimisiin.

Totesin lopulta, että mitä väliä, ajatelkoot mitä ajattelevat. Tämä on meidän asia eikä kuulu muille.

Ikäero aiheutti alussa riitoja

Ella ei alun perin vaivannut päätään parin ikäerolla, vaikka olikin siitä tietoinen. Koska suhde oli silloin lähinnä hauskanpitoa, hän ei ajatellut Mikon ikää sen kummemmin.

Mikkoa puolestaan mietitytti, mitä ihmiset ajattelisivat hänen suhteestaan 20 vuotta nuorempaan naiseen. Se ei kuitenkaan saanut häntä epäröimään suhteen aloittamista.

”Totesin lopulta, että mitä väliä, ajatelkoot mitä ajattelevat. Tämä on meidän asia eikä kuulu muille”, Mikko Hyvärinen muistelee.

Kun tapailu muuttui seurusteluksi, ikäero aiheutti parin välille toisinaan riitoja, sillä Ellan ja Mikon elämäntilanteet olivat erilaiset.

”Biletin jonkin verran silloin alussa, kun Mikko kävi töissä. Siinä se ikäero näkyi eniten, kun mä elin vielä nuoruuttani ja Mikko oli sen jo elänyt. Siitä tuli vähän sanomista, mutta nykyään asiasta ei enää tarvitse riidellä.”

Alkuvaiheessa molemmat olivat toisistaan mustasukkaisia, kun he eivät vielä osanneet keskustella asioista rehellisesti. Nykyään tilanne on toinen.

23-vuotias Ella ja 43-vuotias Mikko Hyvärinen menivät naimisiin huhtikuussa.

Ella ja Mikko viettävät aikaa yhdessä muun muassa katsoen Salkkareita ja ulkoillen. Kotityöt tehdään yhdessä, mutta ruuanlaitosta vastaa yleensä Mikko.  © Pauli Tuovinen

Tuntemattomat kommentoivat ikäeroa

Ella ja Mikko kertoivat suhteestaan ensimmäiseksi äideilleen. Ellan äiti asui suhteen alkuaikoina Mikon seinänaapurissa, joten hänelle tuli muutenkin nopeasti selväksi, mitä on tekeillä.

Hän hyväksyi asian heti.

”Välillä äiti kyllä kysyi, olenko ihan varma tästä jutusta. Silloin sanoin, että ei kuulu sulle”, Ella kertoo nauraen.

Nykyään Ellan ja Mikon perheet ovat ystävystyneet keskenään, ja he pitävät yhteyttä toisiinsa.

Poliisi kysyi minulta, kun istuimme Mikon kanssa kaikessa rauhassa puistonpenkillä, että ahdisteleeko tuo mies sinua ja tarvitsetko apua.

”On kyllä aika hassua, että mun äiti on saman ikäinen kuin Ellan mummo”, Mikko toteaa.

Lähipiiri ei ole ikäerosta huomautellut, mutta täysin tuntemattomat ihmiset kommentoivat sitä välillä törkeästikin. Monella on ennakkoluuloja nuoren naisen ja vanhemman miehen suhteesta.

”Minulle on joku tuntematon tokaissut, että Mikko on vain seksin perässä. Ja kerran jopa poliisi kysyi minulta, kun istuimme Mikon kanssa kaikessa rauhassa puistonpenkillä, että ahdisteleeko tuo mies sinua, tarvitsetko apua”, Ella kertoo.

Pari nauraa yhdessä muiden ennakkoluuloisille lohkaisuille. Vieraiden ihmisten kommentit on helpompi sivuuttaa, kuin jos ne tulisivat läheisiltä ystäviltä.

Vanheneminen huolettaa molempia

Ella ja Mikko ajattelevat tulevaisuuttaan innoissaan mutta myös hieman huolissaan.

Tällä hetkellä he toivovat lasta.

”Tämä on aika hieno tilanne, koska me ollaan ikäerosta huolimatta samassa tilanteessa lasten suhteen. Vaikka Mikko on vanhempi, hänelläkään ei ole vielä lapsia, mutta hän on kuitenkin halunnut isäksi”, Ella kertoo.

Mikon ikääntyminen ennen Ellaa mietityttää kuitenkin molempia.

”Mua huolestuttaa, että Ella jää yksin, kun mä kuolen”, Mikko pohtii vakavana.

Ella myöntää miettineensä paljon ikääntymistä.

”Se tulee olemaan sellaista säveltämistä, kun tulee kaikenlaisia tilanteita, jotka tapahtuu meille eri aikaan. Ja kun Mikko jää eläkkeelle, meillä on tosi erilaiset elämäntilanteet. Jos niin pitkään ollaan yhdessä”, Ella sanoo.

”Ja kyllä me ollaan”, Mikko lisää ja katsoo hellästi vierellään kotisohvalla istuvaa Ellaa.

X