KuPS kilautti euroseikkailunsa kassaan jo yli miljoona euroa, ja lisää on tarjolla

KuPS on pärjännyt jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa erinomaisesti, mikä näkyy mukavalla tavalla myös seuran taloudessa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

KuPSin pelaajat tuulettivat voittoa seuran julkaisemalla somevideolla. Ruutukaappaus.

KuPS on pärjännyt jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa erinomaisesti, mikä näkyy mukavalla tavalla myös seuran taloudessa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Jukka Vuorio

Pois alta Eurooppa, täältä tulee Kuopion KuPS!

Kuopiolainen KuPS voitti torstai-iltana pelatussa Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksen ottelussa liettualaisen Suduvan 2-0. Yllä olevasta KuPSin videotwiitistä voit katsoa pelaajien juhlintaa pukukopissa ottelun jälkeen.

Juhlaan on syytä, sillä voitto tarkoittaa, että KuPS on enää yhden voiton päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheesta. Lohkovaihe olisi paitsi hieno urheilullinen saavutus ja haaste, myös seuran talouden kannalta merkittävä rahasampo.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa maksaa niin Mestarien liigassa kuin Eurooppa-liigassakin pärjäämisestä varsin mukavia rahapalkintoja, jotka suomalaisseurojen näkökulmasta ovat kuin lottovoittoja – tosin ansaittuja sellaisia.

Jo nyt KuPSin tämän kauden euroseikkailu on tuottanut seuralle yli miljoona euroa.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen arvioi Seuralle kesäkuun lopussa, että yksin Uefan maksama mestaruuskorvaus, Mestarien liigan ensimmäinen karsintakierros sekä Eurooppa-liigan toinen karsintakierros toisivat Uefan rahaa noin 800 000 euroa.

Nyt KuPS on siis selvittänyt jo kolmannenkin karsintakierroksen, mikä tuo noin 300 000 euroa lisää. Tämän kauden tarkat summat eivät ole tiedossa, mutta edellisten kausien palkintosummat vastaavat tuota lukua.

Voitolla Suduvasta KuPS etenee viimeiselle karsintavaiheeseen, eli niin sanotulle playoff-kierrokselle, jonka voittaja pääsee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Playoff-kierroksella vastaan tulee romanialainen Cluj.

Kuittaa koronan tuomia tappioita

Jos savolaiset jatkavat voittoisasti, tuo pelkkä lohkovaiheeseen selviytyminen seuralle noin 2,9 miljoonaa euroa. Lisäksi jokainen lohkovaiheessa saavutettu piste, tuli se sitten voitosta tai tasapelistä, tuo merkittäviä korvauksia. Kaudella 2019-2020 Uefa maksoi Eurooppa-liigan lohkovaiheen tasapelistä 190 000 euroa ja voitosta 570 000 euroa.

Nämä ovat suomalaisseuroille erittäin suuria summia.

Palkintorahat tulevat tarpeeseen erityisesti KuPSille, joka on viime kausina tunnettu taloudellista tappiota tekevänä seurana. Viime kausikin – jolloin KuPS voitti Suomen mestaruuden – toi seuralle peräti yli miljoonan euron tappiot.

Myös kuluva ”koronakausi” on ollut KuPSille taloudellisesti vaikea. Jo keväällä seura ilmoitti leikkaavansa pelaajien ja valmentajien palkkoja määräaikaisesti 50 prosenttia.

Juttua muokattu 25.9. kello 11.12: Lisätty linkki Uefan sivuille.

Lue myös: Veikkausliiga 2020: Taloushuolet painavat seuroja, osa saa euroja Euroopasta

Lue myös: PlayOff: Haluatko jalkapallotähdeksi? – Sebastian Sorsa tv-sarjan ohjelmaisännäksi

X